Eenvoudig leven? 19 Tips Die Je Helpen Naar Een Simpeler Leven

Een eenvoudig leven zonder stress en drukte en toch veel voldoening. Het klinkt fantastisch, maar het is allesbehalve vanzelfsprekend in onze samenleving.

Er wordt van alles van ons verwacht, je moet verschillende dingen combineren en je wordt ook nog eens voortdurend afgeleid.

Een eenvoudiger leven bereik je dus niet vanzelf. Je moet er bewust voor kiezen en aan werken, maar uiteindelijk maakt een leven met minder spullen en bezittingen je veel gelukkiger.

Hunker jij naar meer eenvoud in je leven, maar weet je niet goed waar te beginnen? Bekijk dan snel deze 19 tips die je op weg helpen naar een simpeler leven.1. Begin met het bijhouden van je uitgaven

De eerste stap naar het zetten van een eenvoudiger leven is na te gaan wat je echt nodig hebt. Kijk eerst naar wat je al hebt en ruim alles op zodat je een beter overzicht krijgt. Wanneer je de volgende keer inkopen gaat doen, sta hier dan eens bewust bij stil.

Let goed op je uitgaven voor een eenvoudig leven

Ga voor dat je iets koopt na of dit essentieel is voor jou en denk er vervolgens even over na. Als je daarna nog steeds vindt dat je dit product nodig hebt, kan je het aanschaffen.

Spendeer je geld enkel aan de dingen die je echt belangrijk vindt zoals vrienden, familie en je passies en niet aan dingen waar je onverschillig tegenover staat.

Maak voor jezelf een overzichtelijke lijst met al je uitgaven zodat je exact weet wat je uitgeeft.

Maak bijvoorbeeld een lijst met al je abonnementen, verzekeringen, vaste kosten en andere terugkerende uitgaven. Kijk vervolgens eens heel kritisch naar deze lijst. Wat als je alles dat enigszins overbodig is zou moeten schrappen, wat zou dat dan zijn?


2. Bespaar op vaste lasten uitgaven

Heb je je spullen opgeruimd en een mooi overzicht gemaakt van alle inkomsten en uitgaven, dan kan je nagaan waar je precies kan besparen.

Kijk eens naar je vaste lasten en zoek uit of er geen goedkopere alternatieven zijn. Een kostenbesparing helpt met eenvoudig leven.

Verwarming en elektriciteit zijn onmisbaar. De laatste jaren zijn de verschillen tussen de goedkoopste en de duurste leveranciers iets afgenomen, maar toch blijft het de moeite om goed te vergelijken.

Kijk ook of je zelf dingen kan doen in of rond je huis waarmee je energie kan besparen.

Daarnaast heb je ook de terugkerende kosten van je telecompakket en gsm abonnement.

Telefoonkosten bij eenvoudig leven zijn lager

Ga eens na voor jezelf of je echt zoveel zenders of mobiel internet nodig hebt en maak ook hier een vergelijking met andere providers.

Verder is het ook aan te raden om je verzekeringen zo goed mogelijk te optimaliseren.

Een brandverzekering voor je huis en een autoverzekering zijn noodzakelijk, maar hoe zit het met al die andere bijkomende verzekeringen zoals inbraakverzekering enzovoort.

Spaarlampen helpen bij eenvoudig leven

Weet je hier zelf niet zo goed raad mee, klop dan eens aan bij een makelaar. Met hem of haar kan je samen bekijken hoe je je verzekeringen het best kan organiseren en hoe je eventuele dubbele kosten kan uitsluiten.


3. Negatieve mensen loslaten

We hebben allemaal behoefte aan sociale contacten, maar het is wel belangrijk dat deze contacten een positieve bijdrage leveren aan jouw leven.

Laat negatieve contacten los

Mensen in je leven die enkel sociaal contact bieden op een negatieve manier, geven geen meerwaarde aan je leven. Probeer deze mensen uit je leven te zetten en je te focussen op de mensen die wel een positieve invloed op je hebben.

Mensen die je een minderwaardig gevoel geven, gaan je alleen maar tegenhouden in het bereiken van je doelen en dromen.

Ban ze dus uit je leven en omring je enkel met mensen die je wel inspireren en je een goed gevoel geven.

Kies vrienden op gevoel

Je gaat je hierdoor niet alleen beter voelen, je houdt ook meer tijd over voor de mensen die er echt toe doen. Op die manier leid je een waardevoller en eenvoudiger leven.

Begin met jezelf de vraag te stellen met welke tien mensen je het meeste omgaat en wat zij toevoegen aan je leven. Zoek vervolgens een manier om het contact te verbreken met de mensen die geen waardevolle bijdrage geven.

Vind je het moeilijk om rechtuit te zeggen dat je de vriendschap wilt beëindigen? Pak het dan wat subtieler aan.

Zo kan je bijvoorbeeld een vriendschap geleidelijk aan laten verwateren. Dit doe je door het contact beetje bij beetje te verminderen.


4. Ga bewust om met je tijd

Het je soms het gevoel dat het leven zomaar aan je voorbij lijkt te gaan? Misschien beleef je de dingen dan niet op een bewuste manier. Door meer waarde te hechten en stil te staan bij elk moment, ga je het leven veel intenser beleven.

Ga bewust om met je tijd

Maak bij alles wat je doet een duidelijke keuze waar jij je aandacht aan geeft. Heb je bijvoorbeeld een gesprek met een goede vriend, ga dan ondertussen geen berichten op je gsm beantwoorden.

Geef je volle aandacht aan je vriend en laat je niet afleiden door dingen die er op dat moment niet toe doen.

We maken dikwijls dagelijks een to do-lijstje met zaken die we allemaal moeten afwerken.

Maak een to-do lijst

Het is echter nog belangrijker om stil te staan bij de dingen die niet de moeite waard zijn om te doen. Daarnaast moet je ook realistisch zijn over de hoeveelheid taken die je op een dag kan afhandelen.

Het kan ook helpen om elk nieuw jaar een bepaald thema te geven. Zo kan je bijvoorbeeld dit jaar elke maand vriendinnen uitnodigen om te komen eten of volgend jaar wordt het jaar waarin je op zoek gaat naar een job die je echt voldoening geeft.

Kies een thema waar je naar uit kijkt, niet iets waar je geen zin in hebt. Wanneer het jaar op zijn einde loopt, kun je met een goed gevoel terugkijken naar wat je bereikt hebt.

Kijk tevreden terug op het jaar

5. Wees tevreden met wat je hebt

We hebben steeds de neiging om te denken dat het leven beter kan. En hoe meer je dit vindt, hoe minder tevreden je wordt met je leven zoals het nu is. Het is echter belangrijk om te beseffen dat je het nu ook best goed hebt.

Probeer je kijk op het leven te veranderen. Wacht niet tot het leven je op de een of andere manier meer tevreden gaat maken, want dan kun je nog lang wachten.

Er zijn mensen die tevreden zijn met een tiende van wat jij hebt en er zijn mensen met bakken geld die ontevreden zijn. Wacht dus niet tot je leven verandert, maar verander je kijk op het leven.

Tevreden met je leven

Kijk eens naar alle dingen die je hebt en behandel ze met liefde en respect. Door overbodige dingen te schrappen kun je pas echt genieten van hetgeen je wel hebt.

Je hebt bijvoorbeeld geen 10 truien meer in je kast hangen, maar wel 1 favoriete trui. Elke keer als je hem draagt, word je er ook echt blij van.

Je wordt meer tevreden als je minder hebt. Het maakt je leven rustiger en je gaat alles veel meer appreciëren.


6. Leg je herinneringen en gevoelens vast

Wanneer je een grote opruiming gaat houden in je huis, stoot je onvermijdelijk ook op oude herinneringen.

Herinneringen

We hebben vaak meer moeite om spullen weg te doen die een emotionele waarde met zich meebrengen. Wat doe je daar dan mee? Het is niet altijd gemakkelijk om aan de slag te gaan met herinneringen en spullen van vroeger.

Je kan beginnen met enkel die dingen te selecteren die echt emotionele waarde hebben. Hebben ze hun waarde ondertussen verloren, gooi ze dan weg. Bewaar enkel de 5 belangrijkste items die je ook vandaag nog veel vreugde brengen.

Losse foto’s die je wilt bewaren kan je inscannen en opslaan op je computer. Kaartjes die je vroeger hebt gekregen, zijn misschien vandaag niet meer belangrijk.

Fotos inscannen eenvoudig leven

Vraag je af of ze op dit moment ook nog waarde hebben. Zo ja, kun je ze bijvoorbeeld verzamelen in een boek of je kan er een foto van maken. Je kan dan bijvoorbeeld op je computer een speciaal mapje aanmaken met je meest dierbare herinneringen.


7. Verkoop spullen zonder waarde

Te veel spullen in je huis zorgt alleen maar voor chaos in je hoofd. Ruim je huis kamer per kamer op. Begin bijvoorbeeld bij je kleerkast.

Kledij die je niet meer draagt kun je weggeven of verkopen. Is je kleerkast opgeruimd? Ga dan verder met boeken, dvd’s en cd’s.

Ruim je kleren op

Bewaar de spullen met emotionele waarde als laatst. Wanneer je eenmaal in de opruimflow zit, wordt het steeds gemakkelijker om ook spullen met emotionele waarde weg te doen.

Ben je niet helemaal zeker of je iets wilt verkopen of weggooien? Sta dan even stil bij het object en vraag je af of je er blij van wordt.

Besef ook goed dat spullen maar spullen zijn. Heb je bijvoorbeeld een kast van je overleden grootmoeder, dan vind je dat daar een emotionele waarde aan vast hangt.

Het is echter ook belangrijk om je af te vragen of je de kast ook mooi vindt en wilt gebruiken.

Indien dit niet het geval is en ze toch alleen maar stof staat te vergaren, kan je de kast beter verkopen. Neem eventueel een foto van de kast bij wijze van herinnering.

Heb je je huis volledig opgeruimd en de spullen zonder waarde verkocht, dan ga je je meteen een heel pak lichter voelen.

Je hebt niet alleen het gevoel dat je meer ruimte hebt. Ook in je hoofd lijkt alles veel overzichtelijker. 

Geld verdienen door eenvoudiger leven

En het grote voordeel van waardeloze spullen te verkopen is dat je er ook een mooi centje door kan bijverdienen.


8. Reizen zonder luxe

Bij het voorbereiden van een reis komt dikwijls heel wat kijken. We maken vaak een lange lijst van wat we allemaal moeten meenemen en zitten vervolgens met een hele hoop koffers die we met ons meesleuren.

Minder bagage zorgt voor een lichter en eenvoudiger leven, ook op reis. Zoek een minimale garderobe uit voor je vakantie.

Reizen met minder bagage

Selecteer enkel de kledij die je nodig hebt. Je kan altijd gemakkelijk een shirt met de hand wassen en het nog een keer dragen.

Neem bijvoorbeeld 1 stukje zeep mee in plaats van drie flessen douchegel. Kijk eens kritisch naar wat je meeneemt en vraag je bij ieder item af of er ook kleinere alternatieven zijn.

Op vakantie gaan hoeft niet te betekenen dat je een verre of luxueuze reis moet boeken. Je gaat voornamelijk even weg om te ontspannen.

Reizen om te ontspannen

Dit kan je bijvoorbeeld ook doen in eigen land. Het belangrijkste aan een leuke vakantie zijn de indrukken die je opdoet en de mensen met wie je reist of die je onderweg tegenkomt.

Door op een eenvoudige manier te reizen, zonder veel bagage en luxe, kun je beter genieten van de rust om je heen en de zaken die echt belangrijk zijn.


9. Zorg voor dagelijkse rituelen

Een vaste routine kan je leven een stuk makkelijker en eenvoudiger maken. We maken elke dag zoveel keuzes dat we bijna niet meer beseffen dat het ons best wel veel energie en tijd kost.

Om je leven een pak simpeler te maken, kun je bijvoorbeeld zorgen voor een vast week- of maandmenu.

Wekelijkse maaltijden

Op die manier hoef je je niet meer elke dag de vraag te stellen wat je zult eten. Dit hoeft nog niet te betekenen dat je elke dag hetzelfde moet gaan eten.

Je kan bijvoorbeeld een schema opstellen waarin je elke maandag een ontbijt met havermout eet en elke zondag een ontbijt met pannenkoeken.

Maak ook steeds een boodschappenlijst waarop je enkel de dingen schrijft die je nodig hebt. Hoeveel soorten thee heb je in huis en heb je die ook echt allemaal nodig?

Door dagelijkse rituelen in te plannen gaat je leven een pak vlotter verlopen. Je moet niet meer zoveel keuzes maken waardoor je meer tijd overhoudt en ook veel minder stress zal ervaren.

Eenvoudig leven met ontbijten

Weet je bijvoorbeeld niet goed wat je op een dag eerst of laatst moet doen? Maak dan voor jezelf een dagplanning waarin je limieten vastlegt zodat je niet te lang met iets bezig bent.

Op die manier weet je op voorhand waar je die dag aan toe bent en zal je je veel rustiger voelen en minder de neiging krijgen om te piekeren.


10. Stop met het voldoen aan andermans verwachtingen

Iedereen heeft zoveel verwachtingen van je: je ouders en familie, je leraren, je baas, je vrienden en kennissen, je partner enzovoort.

Na jarenlang hetgeen te doen wat anderen van je verwachten loop je uiteindelijk vast. Op den duur wordt het steeds moeilijker om iedereen tevreden te stellen en ga je jezelf voorbij lopen.

Voorkom stress door eenvoudig leven

Sta open om alleen te staan op sommige momenten. Je hebt namelijk geen goedkeuring nodig om te groeien. Het is oké om soms van iets of iemand afscheid te moeten nemen.

Wanneer je meer voor jezelf kiest, hoef je je niet meer onnodig druk te maken om te voldoen aan andermans verwachtingen.

Wil je leren om voor jezelf op te komen? Bekijk dan deze 10 tips op te komen voor jezelf.

Het is belangrijk om naar je intuïtie te luisteren en zelf je beslissingen te maken. Je wordt pas echt gelukkig als je je leven helemaal op jouw manier kan leiden.

Leef je leven naar je eigen normen en waarden en vraag je niet steeds af wat de wereld nodig heeft. Soms moet je gewoon kiezen voor jezelf en niet voor wat een ander van je verwacht.

Begin bij jezelf

Je echte vrienden zijn de mensen die je keuzes volledig respecteren en steunen. Zij accepteren je om wie je echt bent.

Het heeft helemaal geen zin om je voor te doen als iemand anders enkel en alleen om conflicten te vermijden met de mensen die je keuzes niet accepteren.


11. Doe iedere dag iets leuks waar je blij van wordt

Wil je een eenvoudiger leven met meer diepgang? Zorg er dan voor dat je elke dag iets doet waar je blij van wordt. Dat kunnen gewoon kleine dingen zijn zoals een vriendin bezoeken, een etentje met je ouders of een lekker stuk taart eten.

Probeer eens iets te doen wat je normaal niet doet. Zoals een eindje om fietsen op weg naar je werk, een andere krant te kopen dan je gewend bent of een gezelschapsspelletje te spelen in plaats van tv te kijken.

Laat je verrassen door het leven. Zeg bijvoorbeeld eens ‘ja’ op iets wat je eigenlijk niet durft of vraag in een restaurant waar de kok het meest trots op is en bestel dat.

Je kunt ook bepaalde doelen stellen voor jezelf die je graag wilt bereiken. Lees bijvoorbeeld deze week dat boek uit of ga morgen praten met die collega waarmee je een conflict hebt.

Doelen stellen voor eenvoudig leven

Door elke dag een momentje van geluk in te plannen geef je meer glans en betekenis aan je leven. De wereld is er immers om jou gelukkig te maken.

Geniet van muziek, van de mensen om je heen, van de natuur, van creatief bezig zijn, van stilte. Alles wat je leven verrijkt.


12. Geniet van het moment

Het leven speelt zich nu af in dit moment. Hoe graag je ook zou willen dat je leven anders was, accepteer wat je nu hebt en geniet er ook van.

Het leven begint niet wanneer je eindelijk al je doelen hebt behaald. Het speelt zich hier en nu af. Wees dus dankbaar voor iedereen en alle dingen die je nu in je leven hebt.

Vrouw die geniet van het leven

Wil je in je ideale leven meer tijd doorbrengen met je vrienden? Begin daar dan nu meteen mee. Geniet met heel je aandacht van alle mooie dingen. Je leven is immers al de moeite waard en het kan alleen maar beter worden.

Als je bewust leeft met een positieve instelling ga je niet meer het gevoel krijgen dat alle mooie momenten zomaar voorbij glijden.

Je gaat je leven veel bewuster beleven en meer voldoening halen uit vriendschappen en relaties en kleinere dingen zoals lekker eten, een goede serie of een leuk boek.

Man die geniet van eenvoudige dingen in het leven

Bewust worden van het moment kan je doen door je zintuigen meer te gebruiken. Wat ruik je op dit moment? Wat proef je? Hoe voel je je? Door hier meer op te letten, ervaar je het hier en nu veel beter.

Blijf ook zeker niet hangen in het verleden. Dat is verspilde energie. Laat negatieve emoties los en geef de emoties die je nu voelt de ruimte.

Je hoeft niet alles uit te wissen wat er in je verleden gebeurd is, maar het is niet gezond om de hele tijd in je verleden te blijven hangen.

Vrouw die zich geen zorgen maakt

Probeer ook om je zo weinig mogelijk zorgen te maken.

Wanneer je je zorgen maakt, ben je automatisch bezig met de toekomst of het verleden. Accepteer gewoon hoe de dingen gaan lopen want je weet toch niet wat er gaat gebeuren.

Door je minder zorgen te maken, krijg je meer energie om te ervaren wat er op dit moment gebeurt.


13. Verbind jezelf met de natuur

Het leven zou veel simpeler zijn als we ons meer zouden laten leiden door de natuur. We werken elke dag 8 uur of zelfs meer.

Hand in hand met natuur

We haasten ons van het ene project naar het andere waardoor we steeds onder druk komen te staan. Het gevolg is dat dit op den duur negatieve emoties en stress met zich meebrengt.

Jezelf verbinden met de natuur betekent dat je je realiseert dat je een mens bent. Het is belangrijk dat je je eigen biologie omhelst en luistert naar je lichaam.

Ga naar buiten en geniet van de natuur. Maak je eens volledig los van alle kunstmatige dingen waar we in de huidige maatschappij mee geconfronteerd worden.

Vrouw laat zich leiden door de natuur

Ga af en toe een wandeling maken door de bergen of geniet van een mooi strand. Ga in elk geval even weg van de stad en je drukke leven en je zal meteen merken dat het leven ook heel puur en eenvoudig kan zijn.


14. Stop met televisie kijken

De meeste mensen kunnen zich geen leven zonder televisie meer voorstellen. Nochtans kun je door de televisie uit je leven te bannen veel meer rust ervaren.

Je hebt meer tijd voor andere dingen en je wordt niet meer overspoeld door een eindeloze stroom aan nutteloze informatie en entertainment.

Probeer minder tv te kijken

Wanneer je minder goed op de hoogte bent van wat er allemaal te koop is, ga je ook minder de neiging krijgen om te consumeren.

Door je televisie uit te zetten of weg te doen, zie je veel minder aanbiedingen en reclame met perfecte mensen die perfecte levens leiden.

Elke dag zijn er bedrijven die je willen doen geloven dat je niet genoeg hebt en dat je bepaalde producten moet aanschaffen om je gelukkiger te voelen of om erbij te horen.

Als je hierin meegaat, wordt je leven echter niet beter. Een leven zonder televisie maakt dat je productiever en rustiger in het leven komt te staan.


15. Verwijder facebook en social media

Op sociale media worden er voornamelijk berichten gepost van mensen die leuke dingen doen in hun leven. Hier is op zich niets mis mee, maar je krijgt wel een vertekend beeld van de werkelijkheid.

Eenvoudig leven met minder social media

Wanneer je bijvoorbeeld zelf even wat minder goed in je vel zit en het lijkt alsof het iedereen wel voor de wind gaat, ga je je nog slechter voelen.

Beperk al deze prikkels dus tot een minimum en merk hoe je op die manier beter kunt genieten van wat je hebt en wie je bent. Een eenvoudig leven begint met het verwijderen van stoorzenders zoals social media.

Net zoals te veel spullen in je huis, kan ook sociale media zorgen voor een gevoel van te veel drukte in je hoofd.

Minder apps, meer eenvoudig leven

Op je smartphone heb je waarschijnlijk heel wat apps staan die je de hele dag afleiden en storen. Behoud enkel de essentiële apps op je smartphone en verwijder apps als Facebook, Twitter en Instagram.

Je zal zien dat je veel meer rust gaat krijgen en meer tijd gaat overhouden om de dingen te doen die echt belangrijk zijn.


16. Ruil je smartphone in voor een oude GSM

Onze smartphone is zo ingeburgerd in onze samenleving dat het wel bijna een verslaving lijkt. Haast overal waar je kijkt, zie je mensen gebogen over hun scherm zitten. Dat kan helemaal niet gezond zijn.

Wil je echt meer eenvoud in je leven, grijp dan terug naar een oude gsm waar je enkel mee kan bellen en smsen. De meeste apps heb je immers helemaal niet nodig.

Eenvoudig leven met oude gsm

Waarom zou je elk uur je mail of je facebook moeten checken? Een eenvoudige gsm verlost je van al die sociale druk. Jij kan dan voor jezelf bepalen of en wanneer je tijd wilt spenderen aan facebook, instagram, mail enzovoort.

Eens je je smartphone hebt weggedaan zal je verbaast zijn hoe eenvoudig het leven eigenlijk kan zijn. Geen voortdurende meldingen meer en je niet meer constant geneigd voelen om je sociale media te checken.


17. Eenvoudig leven in een tiny house

Een tiny house is een duurzame en innovatie manier van wonen met de bedoeling om het leven een stuk eenvoudiger te maken.

Eenvoudig leven in een tiny house

Een tiny house is volledig zelfvoorzienend en wordt gebouwd met ecologische materialen. Je hebt er enkel de ruimte voor de dingen die je nodig hebt, meer niet. Eenvoudig leven werd nog nooit zo makkelijk.

Een tiny house heeft enorm veel voordelen voor je dagelijkse leven. Het is heel goedkoop. Je kan al een tiny house bouwen voor een paar duizend euro.

Het levert je veel tijd op aangezien er maar weinig onderhoud nodig is en nog een mooi voordeel is dat je dichter bij de natuur leeft. Je gaat immers automatisch meer tijd doorbrengen in de buitenlucht.

Eenvoudig leven door tiny house

Het is de perfecte manier voor een eenvoudiger leven. Door te minimaliseren maak je je leven leuker en efficiënter. Leven in een kleinere ruimte geeft je het gevoel dat je alles direct bij de hand hebt en dat je elk hoekje ook echt benut.

Het voelt knus en gezellig je hebt minder verplichtingen. Je hoeft immers niet elke maand huur of hypotheek te betalen.

Geïnteresseerd in minimalisme? Bekijk ons artikel met 16 tips over minimalisme.


18. Durf nee tegen anderen te zeggen

Nee zeggen kan heel bevrijdend werken voor jezelf. Pas als je nee kan zeggen tegen dingen waar je geen zin in hebt of die je niet wilt doen, ga je jezelf ervaren als iemand met eigen gevoelens en een eigen wil.

Eenvoudig leven door nee zeggen

Toch hebben we het vaak moeilijk om nee te zeggen tegen anderen. We willen andere mensen niet teleurstellen dus doen we vaak dingen die we eigenlijk niet zelf willen.

Nee zeggen en kiezen voor de dingen die je wel echt wilt is een teken van zelfrespect. Indien jij geen respect hebt voor jezelf en je dromen, wie zal het dan wel hebben?

Wanneer je moeite hebt om nee te zeggen, besef dan dat je nee zegt tegen een vraag en niet tegen de persoon zelf. Je wijst iemand niet af door er een keer niet voor hem of haar te zijn.

Het kan ook helpen om jezelf een denkpauze te geven. Door niet meteen nee te zeggen, maar er later op terug te komen, geef je jezelf tijd om de dingen op een rijtje te zetten.

Je kan dan rustig de tijd nemen om uit te zoeken of het je wel uitkomt om die persoon te helpen.


19. Werk om te leven en leef niet om te werken

Het leven is veel te kort om een job te doen die niet bij je past. In het beste geval zou je activiteiten moeten kunnen uitvoeren die aansluiten op je interesses en talenten.

Veel werken kost je energie

Wanneer je in een job vastzit die je niet echt graag doet kom je uiteindelijk in een sleur en krijg je een gebrek aan motivatie. Op die manier verlies je uiteindelijk al je energie.

Wanneer je innerlijk niet tevreden bent, geraak je uit balans. Wanneer je een job hebt waar je echt van houdt, zie je je werk niet als een verplichting maar eerder als iets dat je leven betekenis geeft. Dit bevordert je tevredenheid en levenskwaliteit.

Last van werkstress? Bekijk dan onze 14 manieren om werkstress te verbannen.

Het is niet enkel belangrijk dat je je werk graag doet, maar ook dat je een goede balans kan houden tussen je werk en privé. Stel dus goed je prioriteiten en maak duidelijke keuzes.

Goed voelen op je werk


Alex is multidisciplinair coach, therapeut en ervaringsdeskundige. Met haar deskundigheid heeft ze al duizenden vrouwen én mannen geholpen om hun mentale gezondheid te verbeteren. Vera is zelfstandig auteur en schrijft op Vitaal Gezond artikelen over mens, (sociale) relaties en gezondheid.
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>