Narcist de Baas Ervaringen van Herman

"Dan heb je wel het idee, of eigenlijk is het zo, dat je gemanipuleerd bent op verschillende fronten. Gewoon de put ingeduwd. Gecontroleerd. Eigenlijk een bak ellende."

Merk jij dat jouw partner wel heel erg hun mening doorduwt? Dat zij eigenlijk altijd hun zin krijgen? Of dat je ruzie hebt omdat je het weer eens oneens bent?

Een relatie is niet eenzijdig, beide moeten geven en nemen. Denk jij in een relatie te zitten met een narcist? Lees hier de ervaringen van Herman en geniet weer van jouw leven.

Bekijk hier hier het interview:

Mijn naam is Herman, ik ben 38 jaar oud en ik woon in het zuid-westen van Nederland.

Krijg weer plezier in jouw leven

Wat was je situatie?

Ik heb mijn ex-partner ontmoet op een bedrijfsfeest. Een heel druk feest was dat. Een hele charmante verschijning die opeens in mijn blikveld verscheen. Het klikte gelijk en we hebben heel veel plezier gehad.

We besloten ook al om heel snel eens verder te daten of in ieder geval elkaar te ontmoeten. Het bleek dat we heel veel overeenkomsten hadden met elkaar. Ze kwam uit een hele vervelende relatie en dat had ik in feite ook. Het klikte gewoon aan alle kanten. Zo is het allemaal begonnen.

Mensen die praten tijdens bedrijfsfeest

Wat was de situatie voordat het misbruik begon?

Nou, mijn vriendin en ik hadden heel veel gesprekken met elkaar en het bleek dat ze in een hele slechte relatie had gezeten. Ik vond dat erg. Ik had medelijden. Ik heb haar toen gevraagd of ze bij mij wilde komen wonen.

Wat waren de eerste signalen?

Nu zat ik wel in een verbouwing en ik had daar natuurlijk mijn ideeën over. Maar zij had daar ook wel haar ideeën over. En daar merkte ik al enige wrijving, want we hebben een keer knallende ruzie gehad over de kleur van de tegels. 

Ik had al een mooie kleur tegel uitgekozen, grijs, die paste mooi bij de rest. Daar was ze het absoluut niet mee eens. En uit het niets was daar opeens een vreselijke ruzie over tegels. Als je daar dan achteraf op terugkijkt, dan denk ik: 'Hé, dat klopt toch niet? Het is mijn huis, niet jouw huis'. Dat soort dingen.

Grijze tegels

Wat zijn de gevolgen van het narcistisch misbruik geweest?

Het ging van kwaad tot erger helaas. Ik mocht mijn vrienden niet meer zien want mijn vrienden hadden allemaal wat tegen haar. Ik moest toch eigenlijk wel voor haar kiezen. Met mijn familie liep het ook niet helemaal soepel. Mijn familie mocht haar niet. Ze roddelden over haar. Een en al ellende.

Dus ja, dan beland je wel in een negatieve spiraal. Als je er zo op terugkijkt, na al die jaren... Dan heb je wel het idee, of eigenlijk is het zo, dat je gemanipuleerd bent op verschillende fronten. Gewoon de put ingeduwd. Gecontroleerd. Eigenlijk een bak ellende.

Hoe ben je bij ons terecht gekomen?

Ik ben op internet gaan zoeken en toen kwam ik op jullie site terecht. Daar was een test en die heb ik gedaan. Toen ik de uitslag zag, toen wist ik het zeker. En er werd ook gerefereerd aan een cursus die je kon volgen, dus dat heb ik ook bekeken.

"Ik moet zeggen, dat sprak me heel erg aan want daarin stond eigenlijk precies wat ik wilde weten. Het pakte ook precies de dingen waarmee ik zat, met eigenwaarde en hoe je jezelf uiteindelijk beter gaat voelen. Want daar gaat het uiteindelijk om."
Lachende smiley

Hoe gaat het met je sinds je de methode hebt gevolgd?

"Mijn leven nu ziet er goed uit moet ik zeggen. De cursus heeft me heel veel gebracht. Het heeft me handvatten gegeven hoe ik met situaties moet omgaan."

Er zijn weer lichtjes aan de horizon. Ik doe weer dingen met vrienden. Het contact met mijn familie is weer goed. Ik heb weer plezier in mijn leven. Dat is echt een geweldig gevoel.

Wat zou je anderen willen meegeven?

Ja wat ik ervan geleerd heb en wat ik anderen wil meegeven is dat je de hoop niet moet opgeven want er is hulp voor je. Ik had het zelf nooit bedacht, maar er is werkelijk licht aan die horizon. Als je met zo'n situatie zit... Pak het op, doe er wat mee en dan wordt het weer goed voor je.


Als ook jij merkt dat je minder plezier hebt in je leven, of dat je banden met vrienden en familie aangetast worden door jouw partner...

Onderneem dan actie! Krijg net als Herman weer plezier in jouw leven. Mocht je meer informatie willen over ons programma, klik dan hier.

Vera Franssen is multidisciplinair coach, therapeut en oprichter van het platform VitaalGezond. Samen met een professioneel team van hulpverleners en ervaringsdeskundigen, helpt ze mensen door heel Nederland en België om te herstellen van narcistisch misbruik en meer zelfvertrouwen te krijgen.
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>