Narcist de Baas Ervaringen van een Deelnemer (REVIEW)

"Door het programma heb ik de technieken en tools geleerd waardoor ik meteen herken dat hij me in een bepaalde situatie weet te dwingen. Dus dat gaat mij gewoon niet meer gebeuren."

Was jouw relatie eerst als een droom, maar denkt jouw partner nu alleen maar aan jezelf? Of denkt hij/zij dat ze beter zijn dan jij?

Niet alles hoeft alleen maar om jouw partner te draaien. Lees hier over de ervaringen van onze Narcist de Baas methode en eindig die giftige relatie!

Bekijk hier ook het interview:

Nooit meer jouw wereld verkleinen

Wat was je situatie?

Ik kom uit een relatie van 20 jaar. En het was niet echt inspirerend. Het was een beetje een sleur geworden en ik moest steeds het initiatief nemen.

Toen heb ik de knoop doorgehakt om te gaan scheiden en dat was best wel moeilijk. Nu, na een jaar ofzo, voelde ik me toch wel heel alleen. Toen was er een vriendin die attendeerde mij erop om mezelf in te schrijven voor een datingsite.

Dat had ik gedaan en al snel had ik een klik met een bepaalde man. Die kwam heel charmant over en daar heb ik toen mee afgesproken. Dat heeft uiteindelijk iets van twee jaar geduurd.

Man en vrouw proosten bij zonsondergang

Hoe is de periode voor het misbruik geweest?

Na een aantal ontmoetingen was ik wel heel erg onder de indruk van hem, want we deden leuke dingen. Een strandwandeling met zonsondergang, naar de bioscoop en als we uit eten gingen dan hield hij de deur open of pakte hij alvast mijn jas.

Hij hielp me met boodschappen doen en ging hij alles alvast uitpakken. Dat was ik helemaal niet gewend, dus dat was echt een openbaring voor me.

Wat waren de eerste signalen van narcistisch misbruik?

De eerste signalen die merkte ik eigenlijk toen ik een weekendje weg had geboekt. Ik dacht, we gaan naar de stad van de liefde: Parijs. Hoe mooi kan het zijn?

Maar dat vond meneer eigenlijk toch niet zo leuk, want hij wilde naar Lissabon. Mooier weer, hij vond het een mooiere stad en de Fransen daar had hij het al helemaal niet op.

Eiffeltoren in Parijs

Dus dat was eigenlijk wel een hele grote teleurstelling, want ik had alles geregeld. Hotel, we zouden met de Thalys gaan, lekker makkelijk. Maar nee, dat was tegen het zere been.

Wat is voor jou het omslagpunt geweest?

Na dat weekendje ging het van kwaad tot erger. Om de kleinste dingen ging hij scenes maken. Dan zat ik bijvoorbeeld naar een leuk programma te kijken en dan moest er ineens wat anders op.

Of dan kwam hij thuis en dan had ik lekker gekookt. Macaroni klaargemaakt en dan wilde hij opeens nasi. Waar gaat dat over? Echt de kleinste dingen.

Pan met macaroni

Toen begon hij ook nog mijn telefoon te controlen, en met vriendinnen afspreken dat ging ook niet meer. Mijn wereld werd zo klein en ik werd er echt zo depressief van. Echt overal ging hij scenes over maken, dat ik dacht waar gaat dit over?

Hoe ben je bij ons terecht gekomen?

Na lang wieken en wegen heb ik een afspraak gemaakt bij een hulpverlener. Maar ik vond niet echt dat zij mij verder kon helpen.

Maar ze wees mij wel op dat het waarschijnlijk narcisme kon zijn. Dus toen ben ik gaan Googelen en na diverse sites te hebben gekeken kwam ik bij Vera terecht.

"En zij hielp mij wel verder, want zij benoemde ook echt wat een narcist dan eigenlijk allemaal doet. Dat was wel echt bij mij van toepassing. Ik herkende heel veel situaties enzo."

Hoe is het nu met je sinds je onze methode hebt gevolgd?

Ja het gaat eigenlijk wel goed met me. Ik heb af en toe nog wel contact met hem, maar dat is heel summier hoor. Weet je, ik herken toch meteen wanneer hij mij in een bepaalde situatie dwingt. Of dat ik denk: 'Dat klopt niet'.

Paard bij schaken

Door het programma heb ik de technieken en tools geleerd waardoor ik meteen herken dat hij me in een bepaalde situatie weet te dwingen. Dus dat gaat mij gewoon niet meer gebeuren. Dus ik heb wel vertrouwen erin dat het goed gaat komen.

Wat zou je anderen willen meegeven?

Wat ik anderen mee zou willen geven is dat je denkt dat je uniek, maar dat ben je niet want anderen maken dit ook mee.

"Op een gegeven moment ga je patronen van narcisme herkennen en dan kan je er ook beter mee omgaan. En dan helpt het je verder."


Zoals je leest ben je niet de enige. Heb jij ook last van een giftige relatie door een narcist? Wil je jouw wereld weer vergroten? Pak het nu aan!

Hulp nodig? Lees Narcist de Baas Methode voor meer informatie over ons programma.

Vera Franssen is multidisciplinair coach, therapeut en oprichter van het platform VitaalGezond. Samen met een professioneel team van hulpverleners en ervaringsdeskundigen, helpt ze mensen door heel Nederland en België om te herstellen van narcistisch misbruik en meer zelfvertrouwen te krijgen.
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>