Hoe Een Narcist Terugpakken? 5 Verrassende Tips

Hoe een narcist terugpakken? Na misbruik door een narcist kan ik goed begrijpen dat je de narcist wilt terugpakken.

Je wilt wraak nemen op de narcist om de manier waarop je bent behandeld en misbruikt.

Maar narcisten zijn echte controlefreaks. Pas daarom op dat je niet onbewust wéér in het web van de narcist terechtkomt! In dit artikel leg ik je uit hoe je dit het beste kunt doen. 

Doel van dit artikel: je gaat leren op welke manieren je een narcist terug kunt pakken door je wraak los te laten en tóch voldoening te krijgen als slachtoffer van een narcist!

Wil je direct professionele hulp om te ontkomen aan de macht van de narcist? Klik dan hier.


Hoe pak je een narcist terug?

Heb je te maken met een narcist? Dan kan je verdrietig en boos zijn. Je kan je afvragen wat er mis met je is.

Maar al deze vragen gaan je niet helpen met het oplossen van jouw situatie.

Laat het verlangen naar wraak op een narcist los met de volgende tips. Dit is de enige manier om als slachtoffer voldoening te krijgen. Maar als slachtoffer is dit ook een heel lastig proces.

Geloof mij: De narcist zal er alles aan doen om jouw wraakacties om te vormen, zodat het past in zijn/haar plaatje van zelfperfectionisme.

Daar ben jij sterk genoeg voor. De volgende tips helpen je er namelijk bij.

De vraag is dus meer: wat kan je doen om de narcist écht terug te pakken? De volgende tips gaan je helpen om de macht van een narcist te breken.


Tip 1: Wees consequent

Hoe pak je een narcist terug? Door niet (uiteindelijk toch) toe te geven aan de narcist.

Wees dus consequent!

Ben je door een narcist misbruikt? Zorg dan dat je consequent blijft in je wraak door niet terug te vallen in het gevaarlijke net van de narcist.

 1. Creëer geen positief beeld van de narcist in je hoofd! Herinner je op moeilijke momenten aan de realiteit van het misbruik die je zelf hebt ervaren in je leven.
 2. Het leven met de narcist was niet goed voor jou!!!
 3. Spreek niet meer af met de narcist, ook niet na aandringen. Je bent uit elkaar gegaan en dat betekent geen enkel contact meer.
 4. Hou altijd je ogen gericht op je doel: Een leven zonder de invloed van de narcist.

Tip 2: Neem afstand

Contact met de narcist is een gevaarlijke valkuil. De narcist zal aandringen op contact, omdat dit een manier is waarop hij/zij weer grip op je kan krijgen.

Val daarom niet in deze valkuil door afstand te nemen van de narcist, zowel sociaal, fysiek als emotioneel.

Je zit niet meer in de grip van de narcist!

Hoe? Doe alles wat je kan door BUITEN ZIJN/HAAR RADAR TE BLIJVEN.

 1. Verwijder je social media profielen, zodat de narcist je niet meer kan volgen, in de gaten kan houden en je kan contacteren. De narcist kan via je social media accounts achterhalen wat je doet, waar, hoe en met wie. Dit kan tegen je worden gebruikt. Of worden gebruikt om weer contact met je te krijgen, eventueel via anderen.
 2. Blokkeer de telefoonnummers van de narcist, zodat je niet kan worden lastiggevallen of beïnvloed.
 3. Gebruik een ander e-mailadres, zodat je de mails van de narcist nooit meer kunt lezen.
 4. Gooi alle spullen in je huis weg die je herinnering aan de narcist, om te voorkomen dat je een positief beeld van de narcist creëert. Dit verdient hij/zij niet.
 5. Ga niet naar plekken waar je de narcist kunt ontmoeten. Je kunt nog een zwak hebben voor de narcist, waardoor je een gemakkelijke prooi bent.

Doe er dus alles aan om je los te wringen uit de greep van de narcist. Dit is de beste manier om wraak te nemen. De narcist zal woest worden, omdat je uit zijn/haar vingers glipt. Dit is de ultieme manier om een narcist terug te pakken.

Hoe kun je een narcist kwetsen? Op 6 verschillende manieren.

Dit lijkt extreem, maar de kwaliteit van de rest van je leven staat op het spel. Kies je voor vrijheid? Ga hier dan volledig voor.


Tip 3: Probeer je leven weer op te pakken

Pak je leven weer op, want je leven staat niet stil! Je leven zonder de narcist is mooier en beter. Het is als slachtoffer van een narcist heel belangrijk om dit te realiseren.

 1. Ga naar buiten
 2. Spreek af met vrienden
 3. Geniet van het leven
 4. Doe de dingen die jij leuk vindt om te doen
 5. Geniet ook van de kleine dingen
 6. Doe wat je altijd al had willen doen, maar wat niet mocht van de narcist.

Daarmee laat je de narcist zien dat je zonder hem/haar je leven kunt leiden. Je bent een onafhankelijk persoon. Je kunt wat van je leven maken. Jij kunt succesvol zijn.

Je eigenwaarde is niet afhankelijk van de narcist. Je leven is te mooi en te kort om te worden geleid door een narcist.

Heb je na de breuk met de narcist moeite om je eigenwaarde weer op te bouwen? Profiteer dan van mijn tips in mijn cursus zelfvertrouwen om het maximale uit jezelf en je leven te halen.


Tip 4: Leer weer van jezelf te houden

Wanneer je in het verstikkende web van de narcist hebt geleefd, kan het moeilijk zijn om weer onafhankelijk te zijn.

Je eigenwaarde heeft een flinke deuk gekregen door structureel (emotioneel) misbruik door de narcist.

Dit besef je nu.

Het is daarom nu tijd voor herstel. Bouw je eigenwaarde weer terug. Ga bewust om met positieve mensen en mensen die je aan het lachen maken.

Zij kunnen je met hun positiviteit en mensenliefde helpen om je eigenwaarde weer terug te krijgen en weer van jezelf te (leren) houden. Dan zie je het leven weer rooskleurig in.


Tip 5: Zoek professionele hulp

De beste tip die heb ik als laatste bewaard. Wil je weer sterk in je schoenen staan? Wil je de pogingen van de narcist om je voor hem/haar te winnen, weerstaan?

De hulp van een professional is heel belangrijk om daadwerkelijk stappen vooruit te kunnen zetten.

Het komt vaak voor dat je als slachtoffer van misbruik door een narcist helemaal niet doorhebt in hoeverre je vastzit in het beheersende web van de narcist. Hoe kun je er dan uitkomen?

Je hebt professionele hulp nodig om niet alleen te ontdekken hoe de narcist jou in zijn/haar greep houdt en heeft gehouden, maar ook hoe je eruit kunt komen.

Ontdek hier het meest krachtige misbruik herstelprogramma voor slachtoffers van narcisme. Je lees wat je kunt doen als het uit de hand loopt, maar ook de beste tips en technieken om te ontkomen aan de invloed van de narcist.

Vera
 

Vera is sociaal pedagogisch hulpverlener en persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen. Ze is expert op het gebied van zelfvertrouwen en narcisme. Met haar deskundigheid heeft ze al duizenden vrouwen én mannen geholpen om te herstellen van narcistisch misbruik. Vera is zelfstandig auteur en schrijft op Vitaal Gezond artikelen over mens, (sociale) relaties en gezondheid.

>