14 Tips Om Snel Meer Succes Te Krijgen In Het Leven

Wat is jouw ultieme droom? Of wat zou je doen als er geen limieten en beperkingen voor jou zouden zijn? Wat als er een manier is om te bereiken wat je maar wilt in je leven?

Succes en geluk is er voor iedereen. Het probleem is dat niet iedereen de juiste stappen neemt om succesvol te worden. Succes is een keuze en het is volledig aan jou om die te maken. Alles begint bij jezelf en waar jij voor staat.

In dit artikel vind je handige tips die je ondersteunen op de weg naar het krijgen van succes en geluk. Je krijgt concrete voorbeelden en stappen die je kunnen helpen om je doel te bereiken.

Tip 1: Creëer je eigen succes

Succes in je leven hangt sterk af van de mate van focus die je hebt in je handelen en in je gedachten.

Richt je dus op 1 ding en begin niet met heel veel dingen tegelijk. Vermijd zoveel mogelijk afleidingen en concentreer je volledig op hetgeen je wilt bereiken.

Weet ook dat succes begint bij een verlangen, een gevoel. Je kunt jezelf letterlijk naar geluk en succes toe denken.

Als je succesvol wilt worden is het belangrijk dat je jezelf ook gaat zien als een succesvol persoon. Je kunt jezelf overtuigen door in het gevoel van succes te stappen.

Bonus tip: Schrijf voor jezelf op hoe je leven er zal uitzien als je je doel hebt bereikt.

Maak het zo gedetailleerd mogelijk. Door dit elke dag te herlezen, dwing je jezelf om je droom te visualiseren waardoor je hem ook sneller gaat bereiken

Tip 2: Neem je eigen verantwoordelijkheid

Het is belangrijk dat je jezelf een beetje onder druk zet. Op die manier push je jezelf om meer te doen dan je misschien voor mogelijk had gehouden.

Neem je eigen verantwoordelijkheid voor je daden en maak komaf met je angsten en onzekerheden.

Ook als de dingen niet helemaal lopen zoals je had gewild, is het belangrijk om niet in de slachtofferrol te kruipen. Jij bent verantwoordelijk voor je daden en je moet de gevolgen er ook van dragen.

Beheersing is een belangrijke eigenschap. Succesvolle mensen geven zichzelf de schuld en niet de buitenwereld.

Tip 3: Zoek uit wat je drijft en motiveert

Denk niet enkel aan geld verdienen, maar zoek uit wat je passie in het leven is.

Doe iets omdat je het leuk vindt en doe het uit liefde. Als je echt gepassioneerd bent door wat je doet, komt het geld meestal vanzelf wel.

Het is alleen maar in je eigen voordeel om je tijd te besteden aan iets dat je echt leuk vindt. Het is misschien even zoeken, maar het loont wel.

Als je een missie en een passie in je leven hebt, ga je hiermee ook andere mensen kunnen inspireren. Je weet waar je voor staat en wat je wilt bereiken.

Je doet werk dat betekenis heeft en dat geeft veel voldoening in je leven. Dit ga je ook uitstralen waardoor andere mensen je gaan bewonderen en veel respect voor je gaan krijgen.

Tip 4: Ontdek wat jou onmisbaar maakt

Alles begint met een goed idee. En als jij degene bent met een idee waar nog niemand anders aan gedacht heeft, dan maakt dat jou onmisbaar. Jij bent immers degene die het idee ook kan uitvoeren.

Goede ideeën kun je krijgen door veel te observeren, vragen te stellen en te luisteren. Je moet nieuwsgierig in het leven staan en graag oplossingen zoeken voor bestaande problemen. Vervolgens ga je werken aan de uitvoering.

Veel mensen kijken teveel naar wat andere mensen doen. Maar als jij iemand anders kopieert, negeer je jouw eigen unieke gaven waarmee je je kan onderscheiden. Door andere mensen na te doen, ben je niet meer trouw aan jezelf.

Het is dus heel belangrijk om telkens je eigen gaven en talenten te volgen. Onderzoek wie jij bent en kies op basis daarvan wat bij jou past. Enkel dit kan succes en geluk opleveren in jouw leven.

Bonus tip: Verplaats je in je potentiële klant en bekijk tegen welke problemen hij aanloopt.

Tip 5: Creëer waarde voor anderen

Je kan waarde creëren voor anderen door ze te dienen. Je wilt er immers voor zorgen dat je het leven van andere mensen mooier of gemakkelijker maakt.

En als je hierin slaagt, dan zijn mensen ook bereid om je daarvoor te betalen.

Zoek dus grondig uit wat mensen precies willen en zoek daar een oplossing voor. Op die manier voeg je waarde toe aan hun leven en kan jij mooi je boterham verdienen.

Er zijn veel startups die een product of dienst ontwikkelen waar ze zelf heel enthousiast over zijn, maar het grootste deel van het publiek vindt er niets aan. Vaak doen ze daar niets mee.

Succesvolle mensen vragen om feedback en luisteren naar wat hun klanten te zeggen hebben. Krijg je negatieve reacties, speel hier dan op in en probeer de negatieve punten te verbeteren of de doelgroep aan te passen.

Tip 6: Omring je met mensen die je motiveren en stimuleren

Niemand kan alles helemaal alleen. Omring je met mensen die je energie geven en die over meer kennis beschikken dan jij. Ga om met mensen die succesvoller zijn dan jij zodat je van hen kan leren.

Succesvolle en gelukkige mensen gaan om met mensen die hen positivisme en energie leveren. Ga dus bij jezelf na wie jou kan helpen en welke expertise je precies nodig hebt.

Omring je ook steeds met mensen die even gemotiveerd zijn als jij om van jouw doel een succes te maken. Als er mensen zijn die je energie kosten, probeer ze dan uit je leven te bannen.

Ook in je privéleven is het belangrijk dat je je omringt met mensen die je steunen en graag zien. Het zou kunnen dat je in de eerste jaren verliest maakt en dat je misschien failliet gaat.

Als je dan bijvoorbeeld een goede partner hebt die je door de moeilijke periode heen helpt, kun je daarna weer terug opstarten.

Als je geen mensen om je heen hebt die je steunen, is vaak het eerste faillissement ook een definitief faillissement.

Tip 7: Beslis wat je wilt en ga ervoor

Dromen en positief denken is de eerste stap, maar verwacht niet dat er dan meteen wonderen gaan gebeuren. Als je echt je droom wilt waarmaken moet je ook de juiste acties ondernemen. Stop dus met hopen en ga van start.

Heb je beslist wat je graag wilt doen in het leven?

Ga er dan ook ten volle voor! Probeer zo goed mogelijk te worden in hetgeen je gaat doen. Dit betekent dat je heel veel moet oefenen en zoveel mogelijk uit de praktijk leert.

Je kunt jezelf steeds verbeteren. Er komt geen magie aan te pas, het is gewoon een kwestie van doen. Onderzoek hoe anderen het hebben gedaan en leer van hun successen en van hun fouten.

Zorg ervoor dat je je zwakke en sterke punten goed kent. Ben je bijvoorbeeld goed in het binnenhalen van nieuwe opdrachten, maar word je van de administratie minder enthousiast? Leg die taken dan bij iemand anders neer.

Succesvolle ondernemers weten precies waar ze tekort schieten.

Proberen om deze zwakke punten te verbeteren kan helpen, maar het is niet altijd een oplossing. Soms is het beter om dit uit te besteden aan iemand die er wel raad mee weet.

Een succesvol leven krijg je niet vanzelf. Er komt vaak heel wat volharding bij kijken. Je zult misschien een paar keer op je bek gaan en je gaat mensen ontmoeten die kritiek leveren of je afwijzen.

In dat geval is het heel belangrijk dat je je niet laat doen en blijft volhouden.

Bonus tip: Succesvol zijn betekent risico durven nemen. Als je angstig bent om je geld of geluk op het spel te zetten, zal je geen grote successen kunnen bereiken.

Tip 8: Doe de juiste dingen

Succes is niet iets dat voor de een wel en voor de ander niet is weggelegd. Het is iets dat je kan leren.

Iedereen kan meer geluk en succes krijgen in zijn of haar leven, maar je moet dan wel de juiste dingen doen:

 • Denk positief: focus je altijd op de goede dingen en niet op hetgeen je niet hebt. Je denkpatroon is een weerspiegeling van je leven.
 • Stel vast wat je wilt bereiken: hoe gedetailleerder het beeld is van wat je wilt bereiken, hoe beter, stel vast waar je naar toe wilt.
 • Onderneem actie: zet de nodige stappen die je helpen om je doel te bereiken. Maak concrete plannen die je ook uitvoert.
 • Blijf steeds leren en probeer dingen uit. Laat je niet uit het veld slaan, maar leer uit je fouten.
 • Kijk naar wat werkt en bouw daar op verder.
 • Wees duidelijk in je communicatie naar anderen mensen.
 • Blijf geloven in jezelf en in je doel.

Succes vereist veel focus en toewijding.

De mooiste dingen in het leven komen meestal niet vanzelf. Hard werken en veel geduld uitoefenen zijn belangrijke eigenschappen die je moet bezitten.

Tip 9: Maak korte en lange termijn doelstellingen

Doelen zijn gemakkelijker na te streven dan goede voornemens omdat je streeft naar wat je echt belangrijk vindt. Doelen zijn concrete acties die je gaat ondernemen. Als je heldere doelen hebt, wordt het gemakkelijker om keuzes te maken.

Probeer het aantal doelen dat je hebt zo beperkt mogelijk te houden. Kies maximaal twee doelen en twee subdoelen om het allemaal overzichtelijk en haalbaar te houden.

De eerste keuzes die je maakt zijn de doelen die je op korte termijn wilt verwezenlijken. Daarnaast kan het nuttig zijn om voor je lange termijn doelstellingen een uitgewerkt actieplan te maken.

Om een lange termijn doelstelling te halen is het belangrijk dat je je gedachten goed structureert. Stel daarna een planning op en houd je daar ook aan. Voeg eventueel deadlines toe zodat je jezelf een beetje pusht om er ook echt werk van te maken.

Een plan is duidelijk en concreet. Je weet precies wat je gaat doen en wanneer. Door zo concreet mogelijk te werken, ga je ook meer bereiken. Zonder plan vliegt je aandacht alle kanten op en onderneem je moeilijker actie.

Houd je aan je plan en je zal zien dat het dan goed komt.

Bonus tip: Blijf jezelf tijdens het proces steeds evalueren. Stel je plan bij waar nodig en vergroot op die manier je kansen om je droom waar te maken.

Tip 10: Blijf jezelf ontwikkelen

Om succesvol te worden moet je iets van waarde kunnen aanbieden.

Als persoon heb je meer te bieden als je je vaardigheden zoveel mogelijk ontwikkelt. Hoe beter je bent in wat je doet, hoe meer succes je zal boeken. Zie jezelf verbeteren als een doel op zich.

Wanneer je groeit in je vaardigheden, haal je hier veel voldoening uit. En hoe beter jij bent in wat je doet, hoe meer vraag er komt naar jouw vaardigheden.

Om succes te krijgen is het belangrijk dat:

 • Blijf altijd leren en studeren
 • Onderzoek hoe je nog beter kunt worden in wat je doet
 • Vraag raad aan andere succesvolle mensen
 • Vertrouw op je kennis en durf ook fouten te maken

Hier kun je alleen maar uit leren waardoor je jezelf ook steeds blijft ontwikkelen. Als je iets niet weet, vraag dan hulp aan anderen.

Kennis vind je overal, maar het is de kunst om deze ook toe te passen in je dagelijkse leven.

Is er een methode die niet voor jou werkt? Durf er dan uit te stappen en je eigen koers te volgen.

Bonus tip: Klakkeloos een methode volgen zonder dat die echt bij je past, werkt niet.

Het gaat er immers om dat je de kennis die je opdoet ook in de praktijk kan toepassen. Volg telkens je eigen kracht. Richt je op kansen en mogelijkheden en niet op beperkingen.

Tip 11: Durf te investeren

Heb je een plan waar je echt in gelooft, durf er dan ook geld in te investeren.

Hoe meer je durft, hoe meer je uit jezelf, je bedrijf en het leven haalt. Succesvolle mensen zijn niet bang om risico’s te nemen omdat ze overtuigd zijn van wat ze te bieden hebben.

Het is niet enkel nuttig om te investeren in je werk, maar ook in jezelf als persoon. Probeer steeds tijd vrij te maken voor de dingen die je leuk vindt. Maak tijd voor je hobby’s en je vrienden.

Zo kun je als mens groeien en dit helpt natuurlijk ook bij de ontwikkeling van je bedrijf. Hieronder volgen nog enkele belangrijke investeringen die je kan doen in jezelf:

 • Investeer in je sociale vaardigheden: interactie met andere mensen is een heel belangrijk onderdeel van een succesvol leven.
 • Ontwikkel je zelfvertrouwen: als je echt in jezelf gelooft, ga je ook een bijzondere energie uitstralen.
 • Werk aan je kalmte: leer hoe je problemen in perspectief kan plaatsen. Kalme mensen stralen een bepaalde wijsheid uit.

Tip 12: Zorg voor een positieve mindset

Meer geluk en succes krijgen in je leven begint met een positieve mindset. Maar wat houdt dat precies in?

Wees dankbaar

Dankbaar zijn houdt in dat je een gevoel van verwondering, erkenning en waardering hebt voor het leven. Als je je dankbaar voelt, ga je automatisch meer genieten.

Je kan bijvoorbeeld elke ochtend als je opstaat, nagaan waarvoor jij dankbaar bent in je leven. Gewoon even een opsomming doen in je hoofd.

Verschillende onderzoeken hebben reeds aangetoond dat als je dit 1 keer per week doet, je je daadwerkelijk gelukkiger gaat voelen.

Sta optimistisch in het leven

Als je al op voorhand denkt dat je niets kan of dat het niet gaat lukken, dan zal dat in de meeste gevallen ook zo zijn. Probeer het leven eens van de positieve kant te bekijken en heb vertrouwen in jezelf.

Ga er gewoon vanuit dat je je doel gaat bereiken ook al weet je nog niet precies hoe.

Visualiseer je dromen en probeer dat zo gedetailleerd mogelijk te doen. Op die manier krijgt je doel ook echt vorm en wordt het gemakkelijk om dit ook te bereiken.

Stop met piekeren

Door je voortdurend zorgen te maken, vestig je je aandacht op de toekomst en niet op het heden. Leef meer in het huidige moment en stop me jezelf te vergelijken met anderen. Zoek uit waar jij gelukkig van wordt.

Meestal zijn dit geen materiële dingen en zit je geluk meer in je persoonlijke ontwikkeling of in de relaties die je met anderen hebt.

Spreek dus wat vaker af met je vrienden, geniet van een lekkere maaltijd, lees een goed boek. Maakt niet uit, als het maar iets is waar jij blij van wordt.

Wees vriendelijk

Als je andere mensen op een vriendelijke manier behandelt, word je daar zelf ook gelukkig van. Heb dus wat meer compassie of geef eens wat vaker een complimentje.

Als je dingen die voor jouw belangrijk zijn met andere mensen kunt delen, ga jij je ook waardevoller voelen.

Beweeg

Door meer te bewegen ga je automatisch een positievere mindset voor jezelf creëren. Beweging vermindert negatieve gevoelens zoals stress en spanning.

Daarnaast ga je minder snel ziek worden en door regelmatig te bewegen ga je je ook lekkerder in je vel voelen. En dat is dan weer goed voor je zelfvertrouwen.

Maak dus iedere dag een stevige wandeling of pak eens wat vaker de fiets.

Mediteer

Door te mediteren ga je meer in het huidige moment leven en het vermindert de kans op angst en depressie. Je hoeft niet meteen uren per dag te gaan mediteren.

Begin met 5 minuten en probeer dit geleidelijk op te bouwen. Door te mediteren ga je je rustiger voelen, minder piekeren en krijg je meer vertrouwen in jezelf en in het leven.

Vergeef

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is vergeving iets dat je voor jezelf doet en niet voor een ander. Door te vergeven ga je namelijk gevoelens van boosheid en teleurstelling los laten.

Hierdoor creëer je meer ruimte voor positieve gevoelens. Je gaat je rustiger, gezonder en gelukkiger voelen.

Tip 13: Geef het even de tijd

Niet elk plan groeit meteen uit tot een groot succes. Soms moet je het gewoon wat tijd geven. Zeker in het begin zie je misschien niet meteen resultaten, maar net dan moet je toch doorzetten en erin blijven geloven.

Veel mensen die nu heel succesvol zijn, hadden in het begin helemaal niets. Denk maar aan Bob Crébas, de oud-eigenaar van Marktplaats.

Hij zat eerst in de bijstand en is daarna heel kleinschalig begonnen met het uitbaten van een kringloopwinkel.

Daarna begon hij de website Martkplaats.nl die hij na een tijdje verkocht aan veilingsite eBay waardoor hij in 1 klap miljonair werd.

Doordat hij zich verdiepte in de juiste marketing en zich steeds weer verplaatste in de behoeften van andere mensen, is hij uiteindelijk zo ver geraakt.

Succes is dus vaak een lang proces dat je met vallen en opstaan bereikt.

Het is belangrijk dat je je passie volgt en je niet enkel focust op geld verdienen. Door echt je hart te volgen en stap voor stap uit te zoeken hoe je mensen kan helpen, bereik je uiteindelijk het meest.

Tip 14: Blijf in jezelf geloven

Mensen geven vaak op, zelfs als ze bijna over de finish zijn.

Maar als je succes en geluk wilt bereiken in je leven moet je ook die laatste meters overbruggen. Net als je denkt: ‘hoe moet het nu verder?’ volgt vaak het succes.

Blijf dus niet bij de pakken zitten als het even wat minder gaat, maar blijf doorzetten. Misschien moet je je plan gewoon even bijstellen omdat je nog niet alle informatie of kennis hebt.

Of kijk naar je overtuigingen en stel ze desnoods wat bij.

Als je uiteindelijk je doel bereikt, ondanks alle tegenslagen, ga je er achteraf nog meer voldoening uit halen. Je gaat je beter over jezelf voelen omdat je meer kunt dan je denkt.

Onthoud dat succes meer is dan geld. Succesvol zijn betekent dat je de gewenste resultaten boekt. Je werkt richting je doel en gaat stap voor stap vooruit.

Het werkt vaak beter om je niet te verliezen in de externe resultaten zoals geld en status. Richt je beter op persoonlijke motivaties zoals jezelf ontwikkelen en nog beter worden in hetgeen je doet.

Heb jij nog goede tips om meer geluk en succes in het leven te krijgen? Laat het in een reactie hieronder aan ons weten! 

Vera Franssen is multidisciplinair coach, therapeut en oprichter van het platform VitaalGezond. Samen met een professioneel team van hulpverleners en ervaringsdeskundigen, helpt ze mensen door heel Nederland en België om te herstellen van narcistisch misbruik en meer zelfvertrouwen te krijgen.
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>