Succesverhaal van Marieke

"Wat me zo aansprak was ook dat het gaat om duurzaam vitaal gezond worden. Ik had echt wel het idee dat zij weet waar ze het over heeft en ik vond haar super inspirerend."

Marieke is een van de velen die het VitaalGezond Zelfvertrouwen Programma heeft gevolgd. Haar relaties hielden vroeger niet land stand en het ging van kwaad naar erger.

Na het volgen van het programma is ze eindelijk op de goede weg naar meer zelfvertrouwen! Lees hieronder meer over haar ervaringen.

Wie weet kan jij straks ook op weg naar meer zelfvertrouwen!

Bekijk hier het interview:

Ik ben Marieke en ik werk als PR-medewerker bij multinational bedrijf. Nu zul je vast denken: 'Een PR-medewerker, dan moet je heel representatief zijn'. Dat ben ik nu inmiddels wel, maar ik ben dat niet altijd geweest.

Op weg naar meer zelfvertrouwen

Wat was jouw situatie?

Ik was vroeger best wel onzeker over mezelf. Eigenlijk al vanuit mijn jeugd. Dat was heel lastig, ook niet alleen met mijn werk.

Ook in relaties tot anderen, zoals vriendschappen en liefdesrelaties. Mijn relaties hielden eigenlijk ook nooit stand.

Dan zei mijn moeder iedere keer: 'Je moet wat meer zelfvertrouwen krijgen'. Maar ja, ik wist helemaal niet hoe ik dat moest doen. Of welke handvatten ik daarvoor kon gebruiken.

Gemaskerd persoon met een ander masker in de hand

Eigenlijk werd dat van kwaad tot erger. Aan het eind was ik gewoon helemaal niet meer mezelf en speelde ik een rol. Dat kostte me gewoon heel veel energie. Dat houd je gewoon niet vol.

Hoe ben je bij ons terecht gekomen?

Ik ben eigenlijk gewoon gaan zoeken op Google en toen kwam ik bij VitaalGezond terecht. Ik zag dat je een gratis e-book kon downloaden: het boek van Vera. Dus dat heb ik gedaan. Ik ben haar boek gaan lezen.

Ik had echt wel het idee dat zij weet waar ze het over heeft en ik vond haar super inspirerend. Dus toen heb ik mij aangemeld voor het programma.

Yes You Can in het zand geschreven
"Wat me zo aansprak was ook dat het gaat om duurzaam vitaal gezond worden. Dus echt een verandering in jezelf die blijvend is."

Hoe is je situatie op dit moment?

Sinds ik het programma heb gevolgd, heb ik in ieder geval betere handvatten in hoe ik meer zelfvertrouwen kan krijgen. Ik kan daar nu dus ook echt aan werken.

Ik merk ook wel dat ik me al beter voel en dat ik wat meer open overkom naar anderen. Omdat ik al meer mezelf ksn zijn, kost dat ook minder energie. Daarnaast heb ik ook een leuk iemand ontmoet en het gaat eigenlijk best wel goed. Ik ben er nog niet, maar ik ben zeker op de goede weg.

Vrouw leunt tegen man aan en ze kijken samen een veld in

Wat vond je de sterke punten van het programma?

Ik vind het heel fijn dat Vera een werkboek heeft gemaakt met opdrachten. Zo kan je de theorie echt in praktijk uitvoeren. Dat is sowieso heel gestructureerd, dat vond ik heel prettig daaraan.

"Het gaat ook om duurzaam zelfvertrouwen. Zelfvertrouwen wat echt van binnenuit komt, niet iets wat opgelegd is. Echt een verandering in jezelf."

Wat zou je anderen willen meegeven?

Wat ik zelf heel erg heb gemerkt, is dat het zelfvertouwen wat je wel of niet hebt, in jezelf zit. Andere mensen kunnen dan wel zeggen dat alles goedkomt en dat je een leuk iemand bent...

Maar als je dat zelf niet voelt dan moet je daaraan werken. Dan is het gewoon heel belangrijk dat je trouw blijft aan jezelf en aan wat je voelt.

Ga net als Marieke voor een zelfvertrouwen dat van binnenuit komt. Als je meer wil leren over ons programma, klik dan hier!

Vera Franssen is multidisciplinair coach, therapeut en oprichter van het platform VitaalGezond. Samen met een professioneel team van hulpverleners en ervaringsdeskundigen, helpt ze mensen door heel Nederland en België om te herstellen van narcistisch misbruik en meer zelfvertrouwen te krijgen.
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>