Succesverhaal van Moniek – Vitaal Zelfvertrouwen

"Wat me echt heeft verrast, is dat ik in 6 weken tijd toch echt wel het gevoel heb dat ik meer zelfvertrouwen heb. Ik heb ook echt wel geleerd om bepaalde patronen te herkennen en te doorbreken."

Moniek werd vroeger gepest waardoor haar zelfvertrouwen kelderde en ze zichzelf vaak wegcijferde. Ze stelde zichzelf op de laatste plaats en had faalangst.

Ze vertelt dat ze door het VitaalGezond Zelfvertrouwen Programma in 6 weken een stuk minder verlegen is geworden en meer zelfvertrouwen heeft gekregen.

Wil jij dit ook? Lees snel verder!

Bekijk hier het interview:

Mijn naam is Moniek. Ik ben 43 jaar en ik heb bij VitaalGezond een cursus gevolgd over zelfvertrouwen. Dat was me heel goed bevallen.

Jezelf ook eens vooraan zetten

Wat was jouw situatie?

De situatie voordat ik de cursus ging doen was eigenlijk dat ik altijd al heel verlegen ben geweest en dat ik mezelf altijd wegcijferde. Ik zette mezelf op de laatste plaats en was heel onzeker was.

Dat heeft ertoe geresulteerd dat ik zeker op wat latere leeftijd als ik dingen moest gaan preseteren, ik ook een enorme faalangst ontwikkelde. Het komt eigenlijk allemaal een beetje uit mijn jeugd.

Meisje dat gepest wordt

Ik ben heel erg gepest vroeger en ook in mijn opvoeding zijn er wel dingen geweest die niet helemaal zijn gegaan zoals ik graag had gewild. 

Daar ben ik voor naar een coach gegaan. Helaas klikte dat helemaal niet dus die hebben mij niet verder kunnen helpen. Toen ben ik bij VitaalGezond terecht gekomen.

Hoe ben je bij VitaalGezond terecht gekomen?

Ik ben bij VitaalGezond terecht gekomen eigenlijk via Facebook. Het kwam eigenlijk omdat ik bij de reguliere zorg niet echt verder kwam.

Het klikte niet echt, maar ik voelde me er ook een beetje vervelend bij. Voor mijn gevoel was mijn problematiek niet zwaar genoeg om echt de reguliere gezondheidszorg lastig te vallen.

Het was wel iets waarvan ik het gevoel had dat ik er iets mee moest doen. Anders kwam ik niet verder in mijn leven. Toen ben ik gaan zoeken en kwam ik dit programma tegen.

Hoe is je situatie op dit moment?

Het gaat een stuk beter me met. Ik merk dat ik mezelf veel vaker op de eerste plek stel, in plaats van dat ik anderen altijd maar voorrang geef.

Ik zeg nu ook wat vaker tegen mijn kinderen: 'Nee, ik heb nu even tijd voor mezelf nodig. Daar hebben we goede afspraken over gemaakt'

Vrouw in hangmat

Ik merk echt dat me dat helpt en ik ben ook naar de buitenwereld toe een stuk minder verlegen.

"Ik had me een half jaar geleden ook echt niet in kunnen denken dat ik nu dit interview hier zo zou geven voor een camera. Dat heeft me echt heel erg geholpen."

Wat vond je de sterkste punten van het programma?

Ja, wat me echt heeft verrast is dat ik in 6 weken tijd toch echt wel het gevoel heb dat ik meer zelfvertrouwen heb. Ik heb ook echt wel geleerd om  bepaalde patronen te herkennen en te doorbreken.

Met name door de praktische tips en tools die ik gekregen heb ik de cursus, die ik in mijn dagelijks leven heel makkelijk kan toepassen en wat ook steeds weer terugkomt. Dat heeft echt goede invloed gehad.

Silhouette van vrouw met vuist omhoog

Wat ik ook wel echt merk aan mezelf is dat ook in situaties waarin ik moet preseteren, waar ik vroeger echt heel veel moeite mee had, dat dat veel makkelijker gaat nu en ik daar veel minder moeite mee heb. En dat ik mezelf ook veel minder wegcijfer. Dat ik ook veel meer voor mezelf durf te kiezen. Daar ben ik echt wel heel blij mee.

Zou je het programma aan anderen aanbevelen?

Ik kan dit programma zeker aanbevelen aan anderen. Het is goed betaalbaar en een hele doelgerichte cursus. Echt iets waar ik zeker weet dat ik daar levenslang profijt van heb. Het is echt een hele goede investering geweest.

"Wat ik ook de laatste tijd heel veel hoor van familie en vrienden is dat ik veel zelfverzekerder overkom en dat ook zeker uitstraal. Dat is wel echt iets waar ik heel blij mee ben."

Ga net als Moniek voor een blijvend zelfvertrouwen. Als je meer informatie wil over ons programma, bekijk dan Het Vitaal Zelfvertrouwen Programma.

Vera Franssen is multidisciplinair coach, therapeut en oprichter van het platform VitaalGezond. Samen met een professioneel team van hulpverleners en ervaringsdeskundigen, helpt ze mensen door heel Nederland en België om te herstellen van narcistisch misbruik en meer zelfvertrouwen te krijgen.
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>