Succesverhaal van Peter

"Door het programma te volgen heb ik geleerd wat mijn sterke punten zijn, maar ook wat mijn valkuilen zijn. Het programma heeft mij de tools gegeven om weer verder te kunnen."

Peter was, naast het hebben van een laag zelfvertrouwen, werkloos geworden door de corona crisis. In dit interview vertelt hij meer over zijn weg naar meer zelfvertrouwen en assertiviteit. 

Wil jij net als Peter jezelf verbeteren en verder te kunnen in jouw leven? Wacht niet langer!

Bekijk hier het interview:

Kijk naar jezelf en verbeter je leven

Wat was jouw situatie?

Mijn naam is Peter en ik ben 52 jaar. Ik heb 18 jaar bij hetzelfde bedrijf gewerkt. Dat was een fantastisch bedrijf waar ik het heel erg naar mijn zin heb gehad.

Ik was gewoon eigenlijk een soort familie geworden. Na al die jaren groeide ik er helemaal in. Het was gewoon oude jongens krentenbrood. Een fantastisch bedrijf.

Op een gegeven moment kwam de corona crisis en moesten er mensen uit. Helaas zat ik daarbij. Dan ga je toch nadenken over wat je verder kan doen.

Bedrijf

Voor mij zat er ook nog een stukje bij van weinig zelfvertrouwen en weinig lef. Een stukje assertiviteit miste ik. Op een gegeven moment dacht ik dat ik toch wel een training moest volgen.

Wat was het omslagpunt voor jou?

Ik kom uit een heel prestatiegericht gezin, 'Niet lullen, maar poetsen!'. Op een gegeven moment kreeg ik ook allerlei vragen van mensen om me heen.

Zoals: 'Peter heb je al wat gevonden?'. Nee, nog steeds niet. Zij zijn ook allemaal nog aan het werk en ik niet. Ik voelde me daar helemaal niet happy mee.

Twee collegas praten samen in een kantoor

Hoe ben je bij ons terecht gekomen?

Een collega van mij had een tip gegeven. Hij zei probeer het eens hier en daar. Ik had er eerlijk gezegd geen vertrouwen in en ik zag het helemaal niet zitten.

Op een gegeven moment heb ik me er toch een beetje in verdiept. Toen ging ik ook eens bij anderen kijken en toen zag ik dat ze echt honderden euro's ervoor vroegen.

Mijn budget is al niet zo groot, het is erg omlaag gegaan doordat ik werkloos was geraakt. Ik had heel weinig te verteren. Toen kwam dit en hier zit je voor een paar tientjes. Dat is veel voordeliger.

Dus ik was er eigenlijk al heel snel uit dat dit het toch was voor mij. Ik heb ook de cursus assertiviteit erbij gekocht want dat scheelde heel veel in combinatie en dat werkt perfect voor mij.

Wat vond je de sterke punten van het programma?

Door het programma te volgen heb ik geleerd wat mijn sterke punten zijn, maar ook wat mijn valkuilen zijn. Het programma heeft mij namelijk heel veel tools gegeven om weer verder te kunnen.

"Daarnaast vond ik het ook heel prettig om een werkboek te hebben om gelijk mijn doelen te stellen. Om ook te kijken wat een doel is en hoe je die maakt."
Persoon zet vinkje onder het woord perfect

Wat zou je anderen willen meegeven?

Wat ik mee wil geven als tip: word niet boos op een ander, maar kijk naar jezelf. Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik? Om zo mezelf weer interessant te maken voor een nieuwe werkgever.

Wil je net als Peter meer over jezelf leren en wil je een krachtiger persoon worden? Lees dan op deze pagina meer over ons programma.

Vera Franssen is multidisciplinair coach, therapeut en oprichter van het platform VitaalGezond. Samen met een professioneel team van hulpverleners en ervaringsdeskundigen, helpt ze mensen door heel Nederland en België om te herstellen van narcistisch misbruik en meer zelfvertrouwen te krijgen.
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>