5 Tips Om Zelfverzekerder Over Te Komen Op Foto’s

Hoe je zelfverzekerd op een foto over komt ontdek je hier.

We willen er allemaal mooi en zelfverzekerd uitzien op foto’s, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Je komt onzeker over op foto’s omdat je jezelf niet op je gemak voelt voor de camera.

Ook als je normaal gesproken vol zelfvertrouwen bent kun je voor de camera krampachtig en gestrest overkomen.

Zonde, want hoe zelfverzekerder je op een foto over komt des te beter ziet je foto eruit!

Tips om zelfverzekerd op een foto over te komen

Gelukkig is er een oplossing. We hebben een aantal tips voor je bij elkaar gebracht die je leren hoe je zelfverzekerd op een foto over komt.

Volg deze tips en je zult zien dat je foto’s er vanaf nu fantastisch uit zullen zien:

Tip 1. Ontspan je mond

Anderen kunnen aan je mond zien of je zelfverzekerd bent of niet. Ben je van nature niet de meest relaxte persoon en al zeker niet voor de camera, dan zal ook je mond niet ontspannen zijn.

Hoe je zelfverzekerd over komt op de foto is door je mond een beetje te ontspannen. Dat doe je als volgt. 

Tip 2. Check je kaken

Check je kaken. Merk je dat er spanning op je kaken zit en houd je ze stijf op elkaar? Open dan je mond wijd en sluit je mond langzaam zodat je kaken meer ontspannen zijn.

Om te voorkomen dat je lippen er stijfjes en krampachtig uitzien is het een goed idee om je lippen bewust te ontspannen.

Doe dit bijvoorbeeld door je lippen te tuiten, lost te laten en nogmaals te tuiten. Na deze korte mondgymnastiek is je gezicht en je mond een stuk meer ontspannen. 

Vervolgens is het tijd om te bepalen of je op de foto wil lachen of niet. Anderen zullen vinden dat je zelfverzekerd op de foto overkomt als je lacht.

Dat heeft vooral te maken met het feit dat je jezelf ook behoorlijk kwetsbaar opstelt als je lacht. Elke rimpeltje en kraaienpootje in je gezicht is zichtbaar, maar dat maakt de foto juist sterker. 

Tip 3. Knijp je ogen een beetje dicht

Hoe je zelfverzekerd overkomt op de foto heeft voor een groot deel te maken met je ogen. Om ervoor te zorgen dat je een zelfverzekerde blik hebt is het belangrijk dat je niet te grote ogen opzet.

De beste manier om dit te bereiken is door je ogen een heel klein beetje dicht te knijpen. Probeer je hierbij geen zorgen te maken dat je ogen er te klein uit zullen zien, je wil er niet uitzien als een hert dat in koplampen kijkt.

Kijk maar eens naar de foto’s op https://nl.depositphotos.com/ om te zien dat het werkt.  

Tip 4. Houd je hoofd recht

De juiste houding van je hoofd kan je helpen om meer zelfverzekerd op de foto te staan. Hoe je je hoofd houdt komt nogal nauw.

Als je hoofd te veel omhoog houdt kun je arrogant overkomen.

Houd je je hoofd te veel omlaag dan komt dit niet zelfverzekerd over. Wil je zelfverzekerd overkomen op de foto dan kun je het beste je hoofd recht houden en recht in de lens kijken.

Vrouw met zelfverzekerde houding

Tip 5. Ontspan je wenkbrauwen

Vind je het spannend om op de foto te gaan dan zie je dat waarschijnlijk ook aan je wenkbrauwen en voorhoofd. Opgetrokken wenkbrauwen zien er alles behalve zelfverzekerd uit.

Hoe je zelfverzekerd overkomt op de foto is door je voorhoofd en wenkbrauwen heel bewust te ontspannen.

Span even kort je wenkbrauwen en voorhoofd aan, ontspan en span ze weer aan. Op deze manier ben je je meer bewust van hoe je gezicht eruit ziet en zul je meer ontspannen. 

Tip. 6 Ben een beetje lief voor jezelf

Door bovengenoemde tips te gebruiken straal je meer zelfvertrouwen uit op een foto. Maar zelfverzekerdheid komt ook van binnen.

Mensen zijn heel erg geneigd om zichzelf naar beneden te praten.

Ga maar eens bij jezelf na hoe vaak je niet tegen jezelf zegt dat iets niet mooi is aan je uiterlijk of dat kleding niet staat. Waarschijnlijk vaker dan dat je jezelf een complimentje geeft. 

Tijd om daar verandering in te brengen. Probeer je te focussen op de dingen aan jezelf waarover je wel tevreden bent en geef jezelf eens een complimentje.

Vertel jezelf eens dat je een mooie lach hebt, of dat je haar goed zit. Je zult zien dat je na een tijdje een positiever zelfbeeld krijgt en zelfverzekerder wordt. Hiermee zul je meer zelfverzekerd op een foto overkomen. 

Alex is multidisciplinair coach, therapeut en oprichter van het platform VitaalGezond. Samen met een professioneel team van hulpverleners en ervaringsdeskundigen, helpt ze mensen door heel Nederland en België om te herstellen van narcistisch misbruik en meer zelfvertrouwen te krijgen.
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>