Houden Narcisten van Kussen? Het Antwoord Zal Je Verbazen

Kussen is een zeer intieme handeling die twee mensen kunnen delen.

Het is een moment waarop geliefden op een fysiek niveau met elkaar kunnen verbinden, of het nu in het openbaar is of achter gesloten deuren.

Maar hoe zit het met narcisten? Houden narcisten van kussen? Het antwoord hierop zal je verbazen. 

In dit artikel zul je alles leren wat je moet weten over narcisten en zoenen.

Doel van dit artikel: Het doel van dit artikel is om lezers inzicht te geven in hoe narcisten denken over kussen en zoenen. Het verkent of narcisten van kussen genieten, waarom ze kussen en welke signalen kunnen wijzen op narcistisch gedrag tijdens het kussen.


Genieten narcisten van kussen?

Het is niet ongewoon dat narcisten van kussen en fysieke intimiteit genieten, omdat ze deze gedragingen kunnen gebruiken om hun partners te manipuleren en controleren.

Het is belangrijk om te onthouden dat niet alle narcisten per se van kussen zullen genieten of er goed in zullen zijn.

Een narcist kan kussen en fysieke intimiteit gebruiken om macht en controle over hun partner te verkrijgen, in plaats van oprechte genegenheid of verbinding te tonen.

Net als bij elke persoon kunnen de motivaties en gedragingen van een narcist sterk variëren. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van eventuele waarschuwingssignalen in een relatie en je welzijn en grenzen voorop te stellen.

Lees ook: 7 Signalen dat een narcist je gebruikt voor seks


Waarom kussen narcisten?

Narcisten zijn erg goed in het lezen van mensen en het uitvinden van wat zij willen. Ze weten hoe ze anderen speciaal, bewonderd en geliefd kunnen laten voelen. En als je bereid bent om hen terug te kussen, zullen ze waarschijnlijk meer genieten van het kussen dan de gemiddelde persoon.

Er zijn veel redenen waarom narcisten van kussen kunnen genieten:

  • Kussen geeft hen een manier om te krijgen wat ze willen van iemand anders. Bijvoorbeeld: als je vriend iets van zijn baas wil (zoals een salarisverhoging), kan hij proberen de baas naar de mond te praten door zijn baas voor de ogen van collega's te kussen. Dit laat zien dat hij om haar geeft. Hierdoor voelen ze zich allebei goed over zichzelf en hun relatie. Daarom is ze misschien eerder geneigd hem te geven wat hij wil in ruil voor zo'n begeerlijke werknemer te zijn. Narcisten kunnen ook dingen doen om zich gewaardeerd of bewonderd te voelen, zodat die gevoelens niet verdwijnen. Het gaat niet altijd om gunsten krijgen van anderen.
  • Kussen kan ook gebruikt worden als excuus om te flirten met de partner van iemand anders. Dit is echter niet altijd het geval. Sommige narcisten zijn alleen geïnteresseerd in hun eigen bevrediging, wat alleen seksueel verlangen kan betekenen.

Welke soorten narcisten houden van zoenen?

Hoewel narcisten van allerlei soorten en maten kunnen genieten van kussen, is het belangrijk op te merken dat er enkele belangrijke verschillen zijn tussen de typen narcisten die van kussen genieten. Het eerste type is een narcist die verliefd is. Deze persoon zal extreem aanhankelijk zijn en een intense wens hebben om zijn/haar partner zo vaak mogelijk te kussen.

Het tweede type is een aanhankelijke narcist. Dit betekent dat ze graag affectie tonen, maar ze zijn mogelijk niet diep verliefd op hun partner. Deze individuen zullen mogelijk vaker kussen dan anderen. Ze kunnen dit doen omdat ze genieten van fysiek contact of hun partner dichtbij willen houden om andere redenen, zoals aandacht of bewondering zoeken.

Het derde type persoon houdt misschien niet diep van zijn/haar partner, maar heeft toch sterke gevoelens voor hem/haar. Kussen komt mogelijk niet natuurlijk voor hen en ze genieten er mogelijk niet zo vaak van als anderen.

 Echter wanneer ze iemand kussen, is het een speciaal en betekenisvol gebaar. Deze persoon kan worden gezien als "plakkerig". Ze steken veel moeite en aandacht in elk aspect van hun relatie, inclusief kleine gebaren zoals handen vasthouden of groepsuitjes in plaats van alleen samen weggaan.


Kun je een narcist herkennen aan hun kusstijl?

Kussen is een vorm van fysieke intimiteit en kan gebruikt worden om de interesse van iemand te testen. Narcisten zijn vaak erg goed in het lezen van mensen en weten wat ze willen, dus het is niet verrassend dat ze hun partner zo snel mogelijk proberen te kussen.

Dit betekent niet dat narcisten meer van kussen genieten dan anderen, het is gewoon een andere manier om validatie van anderen te krijgen. Sommig onderzoek heeft aangetoond dat mensen met hoge niveaus van narcisme mogelijk geen sterk gevoel van voldoening ervaren na het kussen van iemand nieuw. Ze kunnen meer gefocust zijn op hun prestaties tijdens de kus dan op hun emotionele reactie daarna (Tickle et al., 2013).


Wat kan de kus van een narcist je vertellen over zijn of haar persoonlijkheid?

Hoewel je misschien denkt dat narcisten minder geneigd zijn om van kussen te genieten, is de waarheid enigszins gecompliceerder. Egoïstische mensen tonen mogelijk minder genegenheid dan anderen. Toch kunnen ze vaak charmant zijn wanneer ze iets willen - en de meeste mensen willen op een gegeven moment wel een kus.

Wat betreft persoonlijkheidseigenschappen, narcisme is in verband gebracht met impulsiviteit en agressie. Deze eigenschappen kunnen het moeilijk maken voor narcisten om langdurige relaties te onderhouden, maar dat betekent niet dat ze ze niet willen! Egoïstische mensen tonen misschien niet veel genegenheid in het algemeen, maar wanneer ze gevoelens van liefde ontwikkelen, ervaren ze dit intens en worden ze erg bezitterig van hun partners.

Als je je afvraagt of je partner narcistische trekken heeft, stel jezelf dan deze vragen: Is zij meer geneigd om je te kussen als ze iets van je wil? Lijkt hij beschermend te zijn over zijn bezittingen (inclusief zijn partner)? Als een persoon deze gedragingen vertoont, kan dit een teken zijn dat ze handelen uit eigenbelang in plaats van oprechte zorg voor anderen. Dit kan erop wijzen dat deze gedragingen verder gaan dan alleen romantiek.

Lees ook: Zo werkt narcistische familiedynamiek


Houden narcisten van fysieke intimiteit?

genieten narcisten

Narcisten houden van fysiek contact, maar niet op een seksuele manier. Dit komt doordat ze meer gemotiveerd worden door bewondering en lof dan iets anders. Narcisme is een egosyntone stoornis, wat betekent dat het voor narcisten comfortabel of zelfs goed aanvoelt om een hoge eigenwaarde te hebben.

Een persoon met NPS voelt zich geliefd wanneer je hen vertelt dat je hun talenten, vaardigheden of capaciteiten bewondert (echt of verbeeld). Je zou dingen kunnen zeggen als: "Ik ben zo trots op je talent voor koken" of "Je bent zo'n geweldige kunstenaar". Ze genieten er ook van om te horen hoe speciaal ze zijn. Je kunt opmerkingen maken zoals: "Ik ben zo gelukkig dat ik iemand zo geweldig als jij heb ontmoet" of eenvoudigweg "Je betekent zoveel voor me".

Bovendien, als je partner ervan houdt om zich belangrijk te voelen, probeer hen dan complimenten te geven over hoe belangrijk hun baan is - vergeet niet om geen details te noemen.


Kan een narcist intiem zijn met iemand van wie ze houden?

Over het algemeen zijn narcisten niet erg aanhankelijk tegenover mensen die ze niet kennen. Ze vermijden of negeren zulke mensen meestal, tenzij er mogelijkheden zijn voor voordelen of voordelen. Dit is te zien in de interacties van narcisten met vreemden.

Echter, narcisten kunnen meer genegenheid tonen jegens degenen van wie ze houden, omdat dit hen helpt om aan hun behoeften te voldoen zonder veel inspanning in de relatie te hoeven steken.

Bijvoorbeeld een narcistische ouder kan hun kind veel cadeaus en lof geven, maar de emotionele behoeften en verlangens van het kind negeren. Deze gedragingen stellen de ouder in staat om zichzelf als liefdevol te presenteren, terwijl ze ook het kind dichtbij houden en in staat zijn om hen gezelschap te houden en op een of andere manier van hen te profiteren.


Is kussen echt belangrijk voor een narcist?

Zijn narcisten echt geïnteresseerd in kussen? Dit kan je verrassen, maar het antwoord is ja!

Kussen is belangrijk voor narcisten. Het is een manier om dominantie te laten gelden en macht over anderen te tonen. Het maakt de narcist ook superieur en machtiger dan de andere persoon door hen zwak en inferieur te laten voelen.

Kussen kan een manier zijn voor twee mensen diep verliefd zijn om hun genegenheid te uiten. Het draait niet altijd om het proberen dominantie over iemand anders uit te oefenen. Dus als een narcist genoeg van iemand houdt, willen ze die persoon vaak kussen en andere fysieke handelingen doen, zoals knuffelen en handen vasthouden, omdat het hen gelukkig maakt wanneer ze deze dingen samen doen.


Tot slot

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om te begrijpen hoe narcisten denken over kussen en intimiteit.

Narcisten kunnen wel of niet van kussen genieten, en het hangt af van hun individuele motivaties en gedragingen.

Sommigen kunnen ervan genieten om fysieke of sociale redenen, terwijl anderen het misschien niet plezierig vinden vanwege een gebrek aan diepe liefde of natuurlijke neiging.

Het is belangrijk om te onthouden dat individuen, zelfs degenen met narcistische trekken, complex zijn.

Vera Franssen is multidisciplinair coach, therapeut en oprichter van het platform VitaalGezond. Samen met een professioneel team van hulpverleners en ervaringsdeskundigen, helpt ze mensen door heel Nederland en België om te herstellen van narcistisch misbruik en meer zelfvertrouwen te krijgen.
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>