12 Belangrijke Signalen Dat Iemand Je Aan Het Lijntje Houdt 

Iedereen heeft waarschijnlijk wel eens iemand aan het lijntje gehouden. En iedereen is waarschijnlijk ook wel eens aan het lijntje gehouden.

Maar wanneer iemand je met slechte bedoelingen aan het lijntje houdt, is dat heel erg naar.

Je vraagt je constant af: “Wat wil hij nou van mij?” en je krijgt geen duidelijkheid.

Echter is één ding wel duidelijk: hij heeft kwade intenties. Het kan dan zijn dat je te maken hebt met een foute man, player of een narcist.

In dit artikel ontdek je de signalen en of je je zorgen moet maken dat iemand je aan het lijntje houdt en geen serieuze relatie met je wil.

Doel van dit artikel:  Dit artikel is gefocust op de mannen die weten wat ze van jou willen maar ervoor kiezen om je te misleiden en je te gebruiken voor seks, aandacht en het strelen van hun ego. Na het lezen kan je de signalen beter herkennen en er iets aan doen.

Voor het gemak heb ik het artikel in de hij-vorm geschreven, maar een vrouw kan je natuurlijk ook aan het lijntje houden. 


Wat betekent aan het lijntje gehouden worden?

Deze foute man toont veel interesse in je, maar hij maakt de relatie niet officieel. De ene dag krijg je tientallen berichtjes en vindt hij je geweldig, de andere dag ziet hij je niet meer staan.

Man met een bos bloemen achter zijn rug die hij aan zijn vriendin gaat geven die voor hem staat

Jij denkt dat jullie ergens naartoe aan het werken zijn, maar voor hem is het allang duidelijk dat het niks gaat worden. Klinkt dit bekend? Dan word je misschien wel aan het lijntje gehouden. 

Het is soms moeilijk om erachter te komen of hij je nou echt leuk vindt. Is hij oprecht? Is hij echt geïnteresseerd in je? Of doet hij maar alsof? Je vraagt jezelf af: “Houdt hij me aan het lijntje of doet hij gewoon rustig aan?” 

Het is helemaal niet duidelijk wat hij van jou wil. 

Voordat je verder gaat, kijk even deze video:


Signalen dat je aan het lijntje wordt gehouden

Signaal #1: Hij doet vaag 

Zinnen als ‘ misschien’ en ‘we zullen zien’ hoor jij heel vaak. Als je vraagt hoe het tussen jullie zit, dan weet hij het nooit.

In het begin is het heel normaal om dit niet te weten, jullie leren elkaar immers net kennen. Anders kan het juist zijn dat hij aan love bombing doet.

Je voelt zelf aan wanneer het tijd is om een serieus gesprek te voeren over jullie relatie. Houdt hij dit gesprek af? Dan is dat geen goed teken. 

Vrouw die met een tissue haar hoofd tegen haar vuist houdt en haar vriend kijkt van haar weg

Signaal #2: Hij verdwijnt plotseling

Je vraagt je constant af wat hij aan het doen is. Waar is hij? Wat is hij aan het doen? Hij laat niet weten waar hij uithangt. En nadat jullie samen zijn geweest en het heel fijn hebben gehad, gaat hij plotseling weer weg. 

Hij heeft hier excuses voor en verpakt dit zelfs op een manier dat het een voordeel voor jou lijkt te zijn: “Je moet morgen werken, dus het is fijner voor jou om alleen te slapen.” 


Signaal #3: Hij neemt je niet mee uit

Jullie spreken zo goed als altijd thuis af en hij stelt niet voor om je mee uit te nemen. Hij wil je wel zien, maar hij wil er zo weinig mogelijk tijd en moeite in stoppen.

Man en vrouw die samen op bed liggen en pizza eten

Iemand die jou echt leuk vindt, doet zijn best om je beter te leren kennen en leuke dingen met je te doen. 


Signaal #4: Hij neemt contact met je op als hij zich verveelt

Pas als hij niets beters te doen heeft krijg je een berichtje met de vraag wat je aan het doen bent: “Heb je zin om langs te komen?”.

Deze berichten komen vaak ‘s avonds aan en zijn niets meer dan een tactiek om jou in zijn bed te krijgen. 


Signaal #5: Zodra je hem wil verlaten, doet hij ineens zijn best

Hij doet ineens heel erg zijn best zodra jij hebt besloten dat het genoeg is geweest. Hij heeft ineens aandacht voor je, hij toont interesse en hij wil je graag zien.

Dit doet hij alleen maar omdat hij nog niet klaar is met spelen en jou niet los wil laten. Realiseer je dat dit lieve gedrag maar van korte duur is. 

Man die zijn vriendin oppakt in beide armen en breed lacht

Lees in dit artikel meer over de signalen van een slechte relatie en tips hoe je deze kunt verbreken. 


Signaal #6: Je kent zijn vrienden en familie niet

Iemand die jou vooral voor seks, aandacht of iets anders gebruikt zal je proberen weg te houden van zijn vrienden en familie. Hij probeert jullie relatie niet te serieus te maken.

Een man die verliefd op je is, wil jou juist aan iedereen laten zien! Hij wil jou dan juist in zijn persoonlijke leven betrekken.


Signaal #7: Je praat zijn gedrag goed

Je bent constant voor hem aan het goedpraten waarom hij zich zo naar gedraagt. Misschien heeft hij wel een moeilijk verleden gehad waardoor hij nu moeite heeft om zich aan jou te binden. Dit kan wel zo zijn, maar alsnog verdien jij meer dan dat. 

Vrouw die haar knieën vasthoudt en naar voren staart

Signaal #8: Hij neemt meer dan dat hij geeft

Een man die jou echt wilt doet voortdurend zijn best. Hij wil je veroveren en hij zal ver gaan om jou te kunnen overwinnen. Een player zou dit nooit doen.

Een player is niet lief en hij doet geen attente dingen. Hij rommelt maar een beetje aan. Jij bent constant aan het geven en je denkt dat je hierdoor zijn liefde zal kunnen winnen. 


Signaal #9: Hij zegt dat hij bindingsangst heeft

Ondanks dat bindingsangst een echt probleem is, wordt het regelmatig als excuus gebruikt om zich niet aan iemand te hoeven binden.

Hij wil geen verbintenis met jou aangaan en door te zeggen dat hij hier veel moeite mee heeft, hoeft hij zich niet aan je te binden. Want wie wil er nou iemand dwingen om zich aan je te binden?

Vrouw die hopeloos naar voren staart met haar telefoon in haar hand

Signaal #10: Hij is niet eerlijk over zijn intenties

Deze man gaat met andere vrouwen uit terwijl hij daarover liegt. Hij is niet eerlijk over wat zijn intenties met jou zijn. Hij zegt dat hij je leuk vindt, maar het interesseert hem niet zo veel.

Hij laat het lijken alsof hij er nog achter moet komen of hij een toekomst in jullie zit, maar hij weet allang dat die er niet is. 


Signaal #11: Hij maakt valse beloftes

Een man met kwade intenties zal je de wereld beloven. Misschien wilt hij je zelfs mee op vakantie nemen.

Twee handen wiens pinken elkaar vasthouden

Hij zegt dat ie je mee uit gaat nemen, cadeautjes gaat geven en misschien ook een relatie in de toekomst.

Doordat hij je zoveel mooie dingen belooft, krijg jij steeds weer hoop en blijf je. Je hoopt dat het deze keer wel waar is. 


Signaal #12: Hij geeft je net genoeg om te blijven

Hij zorgt ervoor dat je net genoeg krijgt om bij hem te blijven. Maar het is lang niet genoeg voor een gezonde relatie.

Het ene moment word je overspoeld met aandacht, het andere moment is hij verdwenen. Hij wil dat jij nog net genoeg krijgt om met hem te blijven. 

Man die een klein bloemetje geeft aan een vrouw

Herken jij de bovenstaande signalen? Wees dan alert op de intenties van deze man met jou… 

In dit wetenschappelijk artikel wordt het verband tussen zelfbeeld, agressie en narcisme onderzocht. Hierdoor kun je beter begrijpen waarom iemand zich zo vervelend kan gedragen. 

Deze tekenen kunnen betekenen dat je met een narcistische man te maken hebt. Doe de narcisme test om hier meer inzicht in te krijgen. 


Waarom word je aan het lijntje gehouden?

Deze man doet dus alsof hij twijfelt, maar hij weet allang wat hij wilt. Namelijk: jou niet. Het doet pijn, maar hij blijft je zien voor seks, aandacht of iets anders. Deze man wil geen relatie met jou.

De redenen kunnen variëren tussen dat hij al een vriendin heeft, hij je niet zo leuk vindt of dat hij er niet klaar voor is om zich te binden. 

Man kijkt om met zijn vinger tegen zijn mond en met een meisje op zijn tablet

Maak keuzes die gebaseerd zijn op zijn gedrag, en niet op zijn woorden. Zijn woorden hoeven niet zo veel te betekenen.

Het is heel moeilijk om aan het lijntje gehouden te worden en je houdt er een naar gevoel aan over. Het kan uitlopen op een negatief zelfbeeld

Zolang een man eerlijk is over zijn intenties met jou, dan is het prima om met iemand te daten die heeft uitgesproken geen relatie met je te willen.

Zolang jullie beide weten wat de intenties zijn en het hier beide mee eens zijn, is er niks aan de hand. Dan weet je namelijk dat er sprake is van open en eerlijke communicatie.

Man en vrouw die elkaar lachend een highfive geven

Kijk je wel eens een serie of film? Lees hier ons artikel over The Tinder Swindler en wat zijn handelingen waren.


Wanneer is een man serieus met je?

Als je de bovenstaande signalen herkent is de kans groot dat hij niet serieus met je is. Maar hoe weet je dan wanneer hij wel serieus met jou is? Lees de volgende belangrijkste tekenen: 

  • Hij wil je vaak zien
  • Hij reageert snel op je berichtjes
  • Hij zegt dat hij je leuk vindt
  • Hij wil alles van je weten
  • Hij is duidelijk
  • Hij onthoudt wat je hem vertelt
  • Hij neemt initiatief
  • Hij stelt je aan zijn dierbaren voor
  • Hij maakt plannen met je
  • Hij komt zijn beloftes na
Man en vrouw die met hun voorhoofden en neuzen tegen elkaar aanstaan en lachen

Er zijn natuurlijk veel meer tekenen dat hij serieus met jou is, maar dit zijn de belangrijkste. 

Dat jij met iemand aan het daten bent die jou zo behandelt, zegt ook veel over jou. Dit soort destructieve gedrag doet veel met je zelfvertrouwen.

Lees hier meer over hoe je je zelfvertrouwen een boost kan geven door middel van ademwerk. Als je meer zelfvertrouwen hebt zul je automatisch leukere en lievere mannen ontmoeten. 

Je verdient namelijk een leuk persoon die jou op de eerste plaats zet! 

Vera Franssen is multidisciplinair coach, therapeut en oprichter van het platform VitaalGezond. Samen met een professioneel team van hulpverleners en ervaringsdeskundigen, helpt ze mensen door heel Nederland en België om te herstellen van narcistisch misbruik en meer zelfvertrouwen te krijgen.
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>