3 Manieren Om Je Facebook Account Te Verwijderen / Deactiveren

Word jij ook moe van alle die opschepperige verhalen van je Facebook vrienden? Heb je geen zin meer om het steeds te moeten bijhouden? Overweeg je soms om je account geheel te verwijderen? In dit artikel leggen we je uit hoe je dit makkelijk en snel kunt doen.

Ondanks dat Facebook nu alweer 14 jaar bestaat is het nog steeds razend populair. Het medium heeft alleen al in Nederland meer dan 9 miljoen gebruikers, waarvan een groot deel dagelijks actief is. Alhoewel het gebruik sinds kort langzaamaan afneemt zal Facebook de komende jaren ongetwijfeld nog populair blijven.

Het grootschalige gebruik van dit medium heeft ook een keerzijde. Naast dat er vaak veel tijd in gaat zitten heeft het ook effect op ons zelfbeeld. We zien via Facebook namelijk regelmatig berichten van andere mensen, die misschien succesvoller dan ons lijken te zijn. Hierdoor lopen we het risico een gevoel van minderwaardigheid te ontwikkelen.

Dit soort redenen zorgen ervoor dat het niet onwijs is om je Facebook account te deactiveren of zelfs in zijn geheel te verwijderen. We zullen hieronder uitleggen hoe je dat het beste kunt doen.

Facebook verwijderen: hoe doe je dat?

Voordat je begint zal je voor jezelf een keuze moeten maken: wil je Facebook verwijderen of alleen tijdelijk deactiveren? Wanneer je twijfelt kun je namelijk het beste voor de tweede optie gaan. Hierdoor heb je geen last meer van Facebook, maar indien gewenst kun je alles weer makkelijk terughalen.

Manier #1 Facebook verwijderen via Android

Als je deze blog nu via je Android toestel bekijkt en zo snel mogelijk van je Facebook-account af wilt, volg dan de onderstaande stappen.

  1. Bezoek Facebook.com via je mobiele browser.
  2. Zorg ervoor dat je naar de ‘’account verwijderen’’ pagina gaat. Dit doe je door deze link te volgen: https://www.facebook.com/help/delete_account
  3. Volg de instructies op die pagina

Manier #2 Facebook verwijderen via iPhone / iPad

 

Manier #3 Facebook deactiveren via pc of laptop

De makkelijkste manier om van je Facebook account af te komen is misschien nog wel via de desktop of laptop. Hieronder lees je hoe:

  1. Open Facebook via je Browser en log in.
  2. Zorg ervoor dat je naar de ‘’account verwijderen’’ pagina gaat. Dit doe je door deze link te volgen: https://www.facebook.com/help/delete_account
  3. Volg de instructies op die pagina

Wat als Facebook verwijderen niet lukt?

Met de bovenstaande tips is Facebook verwijderen heel makkelijk. Mocht het niet zomaar gaan, probeer het dan nog eens vanaf stap 1.

Is het nu nog niet gelukt? Dan is het verstandig om het misschien via je pc te regelen. Of je mobiel, wanneer het met de pc juist niet werkte.

Als je er echt niet uitkomt, voel je vrij om ons te mailen. Wij kijken graag met je mee!

6 Redenen om je Facebook te verwijderen

Facebook verwijderen, wel of niet doen? Het is niet gek als je hierover nog even aan het twijfelen bent. Neem gerust de tijd om deze beslissing te maken. Hieronder geven we je in ieder geval alvast wat redenen om het wel te doen.

Reden #1: Facebook ontneemt je privacy

Facebook is een gigantische bron van privacy gevoelige informatie. Mensen delen er de meeste persoonlijke dingen: geboortes, huwelijken of een nieuwe baan. Dat lijkt op het eerste gezicht misschien leuk, maar veel mensen realiseren zich niet dat het hele internet kan meelezen. Let dus op wat je met wie deelt en bekijk regelmatig je privacy instellingen.

Zelfs wanneer je zelf weinig op Facebook plaatst heb je waarschijnlijk wel allerlei privégegevens moeten invullen toen je het account aanmaakte.  Zoals bijvoorbeeld je geboortedatum en woonplaats. Zorg ervoor dat je deze zaken dus niet op privé hebt staan.

Wanneer je echt geen enkel risico wilt nemen is het beter om je account in zijn geheel te verwijderen. Want dan weet je zeker dat er geen enkele gegevens openbaar te zien zijn.

Reden #2: Facebook is tijdrovend

Voordat je gaat slapen nog even snel je Facebook bekijken. Klinkt onschuldig, maar vaak ben je al snel weer 20 minuten verder voordat je eindelijk gaat slapen. Alhoewel dit voor een keertje niet erg is, zou het toch jammer zijn als je iedere dag 20 minuten (of zelfs langer) te laat in bed ligt.

Toch is dit voor veel mensen de realiteit. Niet alleen voor het slapen, maar eigenlijk de gehele dag. Bij het opstaan, in de pauze en tussen het werk door. Het is niet ondenkbaar dat dit leidt tot slechtere prestaties op het werk.

Ook in je vrije tijd kan je er last van hebben. Heb je weleens gehad dat je wilde gaan hardlopen maar afgeleid raakte vanwege Facebook? Of wat dacht je van huishoudelijke taken die je steeds uitstelt omdat je door je Facebooktijdlijn aan het scrollen bent.

Je zou er bijna door gaan denken dat je het heel druk hebt, maar in werkelijkheid ben je gewoon teveel tijd kwijt aan Facebook. En zeg nou zelf, dat is toch zonde? Je had zoveel andere leuke dingen doen.

Natuurlijk ligt het vaak niet alleen aan Facebook, maar ook andere social media zoals Twitter en Instagram. Toch is Facebook verwijderen een goede eerste stap om je social media verslaving aan te pakken.

Reden #3: Facebook is verslavend

Zoals je hierboven hebt gelezen kunnen er vele uren in Facebook gaan zitten. Dit is niet alleen zonde van de tijd, het kan ook een verslaving worden. Naast roken en drugs kan ook social media verslavend werken.

Herken jij het gevoel van continue willen weten wat er op Facebook gebeurt? Heb je soms het gevoel wat te missen als je een paar uur je tijdlijn niet bekeken hebt? Dat zijn symptomen van een verslaving.

Een Facebook verslaving heeft misschien niet zoveel lichamelijke risico’s als bijvoorbeeld roken of drugs, maar gezond is het zeker niet. Naast de gevolgen van het continue naar je smartphone staren ga je automatisch veel waarde aan Facebook hechten. Dit zorgt ervoor dat het steeds lastiger wordt om te missen. Je namelijk een naar gevoel krijgen wanneer je een halve dag geen Facebook hebt geopend.

Het is hierdoor lastig om af te bouwen met Facebook. Als je Facebook verwijdert is alle verleiding echter ineens weg en ben je van het probleem af.

Reden #4: Facebook kan zorgen voor depressiviteit

Een ander risico aan het gebruik van Facebook is de negatieve invloed op je stemming. Facebook kan namelijk bijdragen aan het ontwikkelen of in stand houden van een depressieve stoornis.

De voornaamste reden hiervan is dat je continue geconfronteerd wordt met het succes van anderen. Je ziet namelijk steeds de opschepperige berichten van je vrienden langskomen. Mensen die misschien meer geld, succes of vrienden dan jou hebben.  Hoe leuk je leven ook is, er zijn altijd momenten waarop je Facebook-vrienden leukere dingen doen dan jou. Veel mensen krijgen hierdoor gevoelens van jaloezie of minderwaardigheid.

Met name als jij toch al niet lekker is je vel zit is het niet prettig om steeds zulke jaloersmakende berichten langs te zien komen.

Reden #5: Facebook helpt geen goede vriendschappen onderhouden

De voornaamste reden om het Facebook verwijderen nog even uit te stellen is vanwege het feit dat men in contact wil kunnen blijven met vrienden.

Het is echter zo dat Facebook nauwelijks helpt met het onderhouden van goede vriendschappen. Een vriendschap houd je namelijk in stand door samen dingen te ondernemen en persoonlijke gesprekken te hebben. Facebook is slechts virtueel en draagt daar dus weinig aan bij. Je denkt misschien een goede band te creëren door af en toe dingen van elkaar te liken, maar dat blijkt in de praktijk tegen te vallen. Een vriendschap onderhouden doe je dus in het echte leven.

Tevens blijkt uit onderzoek dat het overgrote deel van je Facebook contacten niet als echte vrienden gezien kunnen worden. Het zijn eerder kennissen.

Bron: http://rsos.royalsocietypublishing.org/content/3/1/150292

Reden #6: Facebook deactiveren werkt bevrijdend

Alhoewel het waarschijnlijk een best grote stap zal zijn, werkt het bevrijdend wanneer je uiteindelijk je Facebook account verwijderd. Er valt als het ware een last van je schouders.

Je hoeft niet meer iedere dag erop te kijken of je zorgen te maken dat je wel genoeg likes krijgt. In plaats daarvan krijg je een hoop rust.

Klinkt goed toch?

Je zult misschien denken dat je vrienden je gaan missen, maar als ze je echt nodig hebben nemen ze wel op andere manieren contact met je op. Dus ideaal om erachter te komen wie nou je echte vrienden zijn.

Vera Franssen is multidisciplinair coach, therapeut en ervaringsdeskundige. Met haar deskundigheid heeft ze al duizenden vrouwen én mannen geholpen om hun mentale gezondheid te verbeteren. Vera is zelfstandig auteur en schrijft op Vitaal Gezond artikelen over mens, (sociale) relaties en gezondheid.
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>